3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Mustafa Yeşil'e son veda

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki yazlığından yelkenli tekneyle açılarak İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında ölen ünlü iş adamı Mustafa Yeşil'in cenazesi Ayvalık'ta toprağa veriliyor. 

Geçen Cuma akşamı Ayvalık'taki lüks villasından bir misafiri ile birlikte Oceanis -523 tipi yelkenli lüks gezi teknesine binen iş adamı, Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil, Cumartesi günü tekne kaptanı Hakan Çopalol idaresinde Çeşme Alaçatı açıklarına gelmiş ve daha sonra demir atan tekneden serinlemek için denize atlamıştı. Kalp hastası olduğu bilinen Yeşil'in cansız bedenini Alaçatı açıklarında sörf yapan sporcular görmüş ve duruma ihbar etmişti. 76 yaşındaki ünlü iş adamının oğlu Engin Yeşil, Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri tarafından kıyıya çıkarılan babasının cesedini teşhis etmiş ve ardından ceset kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. 

Otopsinin ardından sabah saatlerinde Ayvalık'a getirilen Mustafa Yeşil'in cenazesi, Saatli Camii'nde ikindi namazının ardından defnedileceği Ayvalık Belediye Mezarlığı'na götürüldü. Mustafa Yeşil'in cenazesi, camiye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin cenaze aracıyla, polis eskortları eşliğinde getirildi. 

Cenaze törenine eşi Yücel Yeşil, oğlu Engin Yeşil, kızı Emel Yeşil, damadı Emre Küçükçoban, finans müdürü İbrahim Burcu, Yeşil Kundura isimli şirketin kurucusu Ahmet Turan ile TGRT eski Genel Müdürü Ali Baransel, Çorlu'dan gelen çok sayıda yakını ve yüzlerce seveni katıldı. 

60 yıllık başarılı bir özel sektör hayatı olduğu öğrenilen Mustafa Yeşil, Türkiye'de ilk askeri bot ve ayakkabı üretimini gerçekleştiren ve Türkiye'de ilk iş ve güvenlik botunu üretmeyi başaran iş adamı olarak biliniyordu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 18:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?