7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Müze gibi okul

Balıkesir’in Havran ilçesinde müze gibi olan okul, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Seyit Onbaşı İlköğretim Okulu, 1968 yılında açıldı. O tarihten bu yana öğretmen ve öğrencilerin kullanmış veya kullanımı son bulmuş olan malzemelerinden oluşan bir köşe hazırlandı. Yıllar geçtikçe bu köşe gelişti.

Okul müdürü Hüseyin Aydemir; “Arşivimizde yer alan okulumuzun ilk el zili,1970 yılı yapımı elektrikli radyo,1984 yapımı çevirmeli telefon,1990 yapımı video,1992 yapımı daktilo ve 1995 yapımı dürbün ile bu benzer bir çok ürünü okul ana bina girişimizde sergiliyoruz. Burada amacımız çocuklarımızın geçmişte kullanılan araçları tanımaları, günümüz araçları ile mukayese ederek geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, her yönü ile başarılı bireyler yetişmesine katkı sağlamaktır.

Okulumuzdaki öğrencilerimiz kitaplarda veya eski filmlerde gördükleri materyalleri ilk defa okul müzesinde görerek tanıma fırsatı buldular. Müze gibi olan köşemizi duyan yerli ve yabancı kişilerin büyük ilgisini de çekiyor. Yaptığımız çalışmalarımzda büyük destek olan okul-aile birliği üyelerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 13:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?