6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Müzede kabus

Balıkesir'de küçük yaştaki iki çocuk gezmek için girdikleri müzede mahsur kaldı. Görevlinin fark etmeyip öğle yemeğine gittiği sırada içeride kalan çocuklar büyük korku yaşadı. Çocukları polis ekipleri kurtardı.

Olay bugün öğle saatlerinde yaşandı. 11 yaşındaki Nurefşan Kuşku ile Zeynep Deniz isimli 7 yaşındaki çocuklar, gezmek için Kuva-yi Milliye Müzesi'ne girdi. Müzedeki tarihi eserleri ve diğer bölümleri gezip inceleyen çocuklar, üst kata çıktıklarında bir gürültü duyduklarını, rüzgar sebebiyle kapının kapandığını zannettiklerini söylediler. Daha sonra aşağı inen çocuklar dışarıya çıkmak isterken kapının kilitli olduğunu fark edince korktu. Birden paniğe kapılan çocuklar ağlamaya başladı.

Üzerlerine kilitlenen kapının açılması için çabalayan çocuklar bağırıp yardım isterken, içeride kullanmak istedikleri telefon da çalışmayınca korkuları daha da arttı. Bu defa müzenin pencerelerine yaklaşıp cama vurarak yardım isteyen çocuklar kendilerini duyan bir vatandaşın polisi aramasıyla kurtarıldı. Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin müze yetkililerine ulaşması sonucu bulunan öğle yemeğindeki bekçi, koşarak geldiği müzenin kapısını açınca çocuklar da kurtuldu.

Yaşadıkları korkuyu anlatan çocuklar gözyaşına boğuldular. Polislerin ve basın mensuplarının teselli ettiği çocuklar daha sonra el ele verip evlerinin yolunu tuttu.
Müze yetkilileri, görevlinin üst kattaki çocukları fark etmediğini, olayın bundan kaynaklandığını belirterek çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 12:01:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?