6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

MYO'da elektronik panolar

Balıkesir’in Edremit Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO), Türkiye’de hiçbir üniversitede henüz uygulanmayan elektronik bilgilendirme sistemi hizmeti veriliyor.

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Edremit MYO binasındaki elektronik bilgilendirme panoları misafirlerin ilgisini çekiyor. Öğretim görevlisi ve Mekatronik Proje Bölüm Başkanı Mehmet Algil’in Yönlendirilmiş Çalışmalar dersinde oluşturulan öğrenci gruplarının, ödev olarak bu projeyi tasarladığı öğrenildi. Proje üzerinde çalışma yapan öğretim görevlisi Algil, okula büyük fayda sağlayacağını düşündüğü elektronik bilgilendirme projesini okul idaresi ile paylaştı.

Projeyi inceleyen MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Vural Varlı, okulun öz kaynakları ile elektronik bilgilendirme projesini hayata geçirdi. Bu sistemin ülkedeki hiçbir üniversitede henüz tam manada hayata geçirilmediğini vurgulayan Yrd. Doç. Varlı, “Öğrencilerimiz tarafından geliştirilen bu sistem öğrencilerimize, öğretmenlere ve idaremize büyük fayda sağlıyor.

Bilgilendirme panoları sayesinde dersliklerin kapısını açmadan, ders yapılıp yapılmadığını, yapılıyorsa içerideki dersin ismini, öğretmeni, ders giriş ve çıkış saatini, öğlen ve akşam yemek aralarını görebilmek mümkün oluyor. Bu sayede öğretmenlerimizi bulmak çok kolay oluyor. Sistem, okulumuzdaki ana bilgisayar laboratuarlarındaki bilgisayara sene başında yükleniyor.

Zaten belli olan program dahilinde, panolarımız elektronik olarak yönlendiriliyor. Bu sistem sayesinde okulumuzda gerçekleşen tüm sınavlarda da büyük kolaylıklar yaşanıyor. Öğrencilerimize, öğretim görevlimiz Mehmet Algil’e ve tüm emeği geçenlere bu örnek proje için teşekkür ediyoruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 12:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yorumcu IP: 78.188.137.xxx Tarih : 4.06.2009 13:52:32

böyle projeleri olan öğretim görevlileri her zaman desteklenmeli, sahip çıkılmalı... boş durmakla olmuyor.. ama üniversite yönetiminede çok iş düşüyor. öğretim görevlilerine her türlü imkanı vermeli.. bakın Syn. Algil meslek yüksek okulunda neler yapmış.. verin imkanı kim bilir neler yapar.. kurtuluşun tek  yolu öz kaynaklara  dönmek.. hem üretimde hem tüketimde.. bu öğretim görevlisi yakında yurtdışına kaçar zaten .. demedi deme ibrahim....