5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

MYO'da rüşvet skandalı

Balıkesir Üniversitesi İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. O.Ç., öğrencisinden rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan üniversite öğrencileri, KOM Şube'de verdikleri ifadelerinde, İvrindi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Müdürü BAÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. O.Ç.'nin okuldaki öğrencilerin kalmış oldukları derslerden bir üst sınıfa geçmesi için para talebinde bulunduğunu ve kendilerini para için zorladığını iddia etti. Üniversite öğrencilerinin ifade ve şikayetleri üzerine harekete geçen KOM ekipleri, O.Ç.'yi Balıkesir il merkezinde Atalar Caddesi'nde A.E. isimli öğrenciden rüşvet alırken suçüstü yakaladı.

Genişletilen soruşturmada, aynı şekilde mağdur oldukları belirtilen 5 kişinin daha müşteki olarak ifadelerinin alındığı kaydedildi.

O.Ç., "rüşvet almak ve irtikap" suçu iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen O.Ç.'nin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Bu arada, öğretim üyesi O.Ç.'nin adliyede bekleyen avukatı ise müvekkilinin şikayetçi olan öğrenciye özel ders verdiğini, bununla ilgili ücreti aldığını ileri sürerek, müvekkilinin suçsuz olduğunu savundu. Öğrencisinden 500 TL para alırken suçüstü yakalanan Yrd. Doç. Dr. O.Ç.'nin tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemedeki işlemlerinin öğleden sonra devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 14:10:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?