6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Nazım Hikmet Burhaniye'de anıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Eğitim-Sen ve Belediye Kent Tiyatrosu’nca düzenlenen Nazım Hikmet’i anma gecesi büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Fikret Akova’nın da katıldığı Ören Gösteri Merkezi’ndeki anma gecesinde, Belediye Kent Tiyatrosu, ‘Şeyh Bedreddin Destanı’ adlı oyunu sahnelerken bazı öğretmenlerde çeşitli türkü ve şarkılar ile şiirler okudu.

Eğitim-Sen Burhaniye şubesi ile Belediye Kent Tiyatrosu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘Nazım Hikmet’i Anma Gecesi’ büyük ilgi gördü. Belediye Kent Tiyatrosu oyuncuları, yönetmen Uğur Mamuk’un önderliğinde Nazım Hikmet’in ‘Şeyh Bedreddin Destanı’ adlı oyunu ile büyük alkış aldı. Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin okudukları şarkı ve türküler coşkuyu artırırken, bazı öğretmenlerde şiirler ile alkış aldı. Yan flüt sanatçısı Fatma Utaş’ın seslendirdiği şarkılar büyük ilgi gördü.

Belediye Başkanı Fikret Akova, Şeyh Bedreddin Destanı adlı oyunu büyük başarı ile oynayan Kent Tiyatrosu oyuncularını kutlayarak yönetmen Uğur Mamuk’a çiçek verdi. Gecenin açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Sen Burhaniye Şube Başkanı Volkan Macar, Nazım Hikmet’in 46 yıl önce vatan hasreti ile öldüğünü belirterek, “Nazım Hikmet tüm dünyaca kabul edildiği gibi son derece yetenekli, zeki ve verimli bir yazın ustasıdır. Dünya da az sayıda insan bütün insanlık tarihi boyunca yazın ustası unvanını alabilmiştir. İşte bizim büyük şairimiz, bu özellikleri ile büyük paralar kazanıp zevki sefa ile yaşayabilecekken, ezilen horlanan, ötekileştirilen, kısaca insan hak ve özgürlüklerinden mahrum bırakılanlardan yana olmuş ve onurluca yaşamıştır” dedi.

Gecenin sunuculuğunu da Şehit Yılmaz Kobak İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ayten Balaban üstlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 16:20:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?