3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Nesli tükenen karacaya kıydılar

KAÇAK AVCILAR KARACA ÖLDÜRDÜ

Balıkesir’in Edremit ilçesi sınırlarındaki Kaz Dağları’nda zorlu kış şartları nedeniyle yiyecek bulamadığı için yerleşim yerlerine kadar inen bir Karaca, kaçak avcılık yapan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından vuruldu.

3 yaşında olduğu tahmin edilen ve sol ön bacağı kırılarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan karaca, avcıların elinden kurtulmayı başardı. Yaralı halde görülen Karaca, vatandaşlar tarafından Edremit Milli Parklar Mühendisliği’ne haber verildi.

Yapılan ihbarı değerlendiren Edremit Milli Parklar Mühendisliği ekipleri olay yerine vardığında Karacanın ağır yaralı olduğunu görünce hemen veterinere yetiştirmek üzere harekete geçtiler. Ama ağır yaralanan Karacayı veterinere getirirken yolda ölmesi görenleri üzüntüye boğdu. Yaralı Karacayı gören bir vatandaş, “Biz buraya geldiğimizde nesli tükenen ve doğamızın güzeli olan Karacanın vurulduğunu gördük. Ben insanlara şunu söylemek istiyorum: İnsanlar silahlarını hayvanlara çevirirken, o hayvanların da yaşam hakkı olduğunu, bu doğanın parçası olduğunu düşünerek o silahı eline alsınlar” dedi.

KAÇAK AVCILAR KARACA ÖLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 11:43:01
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 01:19:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?