6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Nevruz renkli geçti

Bahar bayramı Nevruz Balıkesir'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Balıkesir Üniversitesi'ndeki kutlamalar renkli geçti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın genelgesiyle resmi olarak kutlanan Nevruz Bayramı, Balıkesir'de, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Necatibey Eğitim Fakültesi'nde protokolün de katıldığı program ile kutlandı. İlk olarak, "Türk Kültüründe Nevruz" konulu panelin verildiği NEF'teki kutlamalarda misafirlere pilav ve ayrandan oluşan Nevruz yemeği ikram edildi. BAÜ Halk Oyunları Grubu'nun sunduğu folklor gösterileriyle renklenen kutlamalarda öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Nevruz kutlamalarına Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, rektör yardımcıları, öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrenci katıldı. Ayrıca, NEF bahçesinde, BAÜ Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan, "Nevruz ve Doğa" konulu kitap, afiş ve fotoğraf sergisi ilgi gördü. NEF salonundaki ödül töreninde ise "Türk Kültüründe Nevruz" konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren Balıkesirli öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında Sakarya İlköğretim Okulu'ndan Serpil Uzuner, Altıeylül İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Karaköse ve Şeyda Aybey, Ece Amca İlköğretim Okulu'ndan Ufuk Çakıroğlu'nun ödüllerini Vali Yardımcısı Ali Osman İşsen verdi. Resim dalında dereceye giren Zağanos Paşa İlköğretim Okulu'ndan Sinem Avcı, İrem Işıktaş ve Cansu Karaboğa, Sevinç Kurşun İlköğretim Okulu'ndan İrem Işıktaş'ın ödülünü BAÜ Rektörü Şerif Saylan verdi.

Kompozisyon dalında ise dereceye giren Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nden Kevser Ütnü, İlay Yüce ve Cemile Karaçetin, Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi'nden Meltem Aydın da ödüllerini İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı'nın elinden aldılar. NEF bahçesinde devam eden kutlamalar gün boyu devam etti. Balıkesir Ticaret Lisesi, Dursunbey Meslek Yüksek Okulu, Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterileri coşkuyu artırırken, kutlamalara ayrı bir renk kattı. Nevruz kutlamasında açılan sergileri büyük ilgi gören BAÜ Sinema ve Fotoğrafçılık Topluluğu üyeleri her sene düzenlenen Nevruz şenlikleri öncesi öğrencilere fotoğraf eğitimi verdiklerini, bunun geleneksel hale geldiğini, bu yıl 200 kişiye eğitim verdiklerini kaydettiler.
NEF'teki Nevruz şenliklerine, Ege Üniversitesi'nde öğrenim gören Kazakistanlı Assemgul Zhumagulora, Türkmenistanlı Şatlık Gardov isimli öğrenciler ile İranlı öğrenci de konuk olarak katıldılar. Halk oyunları gösterisinin sonunda serbest oyuna katılan öğrencilerin favori oyunu ise son günlerin en popüler oyun havası, "Trabzon Kolbastısı" oldu. Gün boyu süren şenlikler olaysız şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 11:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?