5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Nüfus toto!

(ÖZEL HABER) SAVAŞTEPE'DE,

 Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, "nüfus" bilmecesi yaşanıyor. İlçenin üç farklı giriş noktasındaki Karayolları nüfus tabelalarında 3 farklı rakam yazması kafaları karıştırıyor.

9 bin 300, 9 bin 400 ve 10 bin 300 yazılı olan tabelalara göre ilçedeki bin kişi kayıp.
 

Balıkesir'in Savaştepe ilçesine gidenler Balıkesir'den girişte ilçe nüfusunu 9 bin 300 olarak görüyorken, Manisa'nın Soma ilçesinden girenler 9 bin 400, Savaştepe'nin Sarıbeyler beldesi yönünden girenler ise Savaştepe'nin nüfusunu 10 bin 300 olarak görüyor. Savaştepe'ye girişteki nüfus tabelalarının birbirini tutmaması herkesi şaşırtıyor. Bugüne kadar yetkililerin fark etmediği konu İHA muhabirlerinin objektifleri tarafından görüntülendi. Tabelalardaki farklılıkları görüp şaşıran Savaştepeliler ise ilçelerinin nüfusunun gerçekte kaç olduğunu merak ettiklerini söyledi.

 

"NÜFUS TOTO"

Savaştepe'deki bu nüfus farklılıklarıyla alakalı tahminler yürüten vatandaşlar, ilçenin giriş ve çıkışlarındaki 9 bin 300 ila 9 bin 400 rakamlarının eski olabileceğini, 10 bin 300 yazılı nüfusun ise son sayımdan kalan doğru rakam olabileceği tahmininde bulundu. "Nüfus toto" oynayan Savaştepeliler gerçek nüfuslarının bulunup açıklanmasını, ilçeye girişlerdeki tabelalara gerçek nüfuslarının yazılarak değiştirilmesini istediler.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 23:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?