5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

O maden ocağı yeniden açıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, 23 Şubatta meydana gelen ve 17 işçinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının yaşandığı kömür ocağı yeniden işletmeye açıldı.

Maden ocağının sahiplerinden Balıkesir Ticaret Odası Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, grizu patlamasının yaşandığı ocağın denetlemelerden sonra tekrar çalışmaya başladığını söyledi.

Dursunbey’in sadece kömür madeniyle değil, kromu ve mermeriyle de önemli bir ilçe olduğunu belirten Ortaköylü, ancak son yaşanılan ekonomik krizden dolayı madenlerle ilgili araştırmaların biraz geri kaldığını vurguladı.

Ortaköylü, ailesinin 60 yıldan beri bölgede kömür madenciliği yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu.

"Bunun 30 yılı da bana ait. Ben bu yöreye sevgi ve aşkla bağlıyım. Çok üzüntülü günler de yaşadık. ’Bütün emniyet tedbirleri alındı’ diye düşünmüştük. Ama herhalde eksiğimiz varmış, bunları tamamladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının kontrollerinden sonra tekrar çalışmaya başladık. Bu çalışmaların başında da kömürün bir yaşam biçimi olduğu Zonguldak Türkiye Taş Kömürü İşletmesinden 3 üst düzey yönetici transfer ettik. İşletmemiz çalışmaya devam edecek. Örnek bir işletme kurduğumuzu düşünüyorum. Bunun böyle olmasının devamını da diliyorum. Daha iyilerini de yapmaya çalışacağız."

Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin yakınları için vakıf kurma çalışması yürüttüklerine dikkati çeken Ortaköylü, ölen madencilerin çocuklarının tüm eğitim masraflarının bu vakıf tarafından karşılanacağını bildirdi.

 

...
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?