6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öfkeli mahalleli belediyeye yürüdü

Balıkesir’in Edremit ilçesinde mahallelerine baz istasyonu istemeyen halk belediyeye yürüdü.

Hamdibey ve Şükrü Tunar caddelerine bazı istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden yaklaşık yüz 50’ye yakın kişi, topladıkları imzalı dilekçelerini muhtar İsmail Akçay’a getirdikten sonra belediye teslim etmek istedi.

Burada başkan vekili Muharrem Terzioğlu ile görüşen mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’tan baz istasyonlarının kaldırılması konusunda çözüm beklediklerini söylediler.

Tepkilerinin baz istasyonlarının kaldırılıncaya kadar süreceğini belirten mahalleli, ”Mahallemizde 2 adet baz istasyonu var. 3.’ sü de Tuzcumurat Mahallesi 242. sokağa kurulması isteniyor. İzin vermedik. Mevcut olanlarında kaldırılmasını istiyoruz. Bizler sağlıklı olarak yaşamak istiyoruz. Hasta olarak değil. Yer sahiplerine sesleniyoruz. Baz istasyonlarına yerlerini de kesinlikle kiraya vermesinler “dediler.

Halkın baz tepkisine eşini evinin yanında bulunan baz istasyonundan dolayı kaybettiğini ileri süren ve bu nedenle Edremit’te baz istasyonlarının kaldırılması konusunda dikkat çeken eylemleri ile tanınan çevreci dede lakaplı Fethi Yağcı’da destek verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 16:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?