3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öğrenciler, siyasileri aratmadı

Balıkesir Merkez Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi Salonu'nda yapılan seçimlere il merkez ve merkeze bağlı köylerdeki okullardan seçilerek gelen öğrenci temsilcileri arasından il temsilciliği için aday olan 36 okul başkanı arasında yapılan seçimlerde, 5 asil ve 5 yedek isim belirlendi. Buna göre, 145 seçmenden 122'sinin oy kullandığı seçimlerde 23 kişi oy kullanmadı. Tüm oyların geçerli sayıldığı seçimlerin sonunda 45 oy ile en fazla oyu alan Kemal Avcı (İmam Hatip Lisesi) ile Tansu Babaç (Çiğdem Batubey İlköğretim Okulu), 41 oy olan Mürşit Çıngal 8Bahçelievler Lisesi), 33 oy alan A. Yiğit Çakar (Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi) ve 32 oy alan Nilay Alasaç (Adnan Menderes Lisesi) 5 kişilik asil listede yer aldılar. Merkez İlçe Temsilcisi olarak seçilen bu beş öğrenciden başka aldıkları oy sıralamasına göre 5 kişi de yedek olarak belirlendi. Aynı oranda oy alan adaylarda öncelik sıralamasında ise soyadları esas alındı.


İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız'ın kontrolünde gerçekleşen seçimde Divan Başkanlığını Enver Akıncı, başkan yardımcılığını ise Mehmet Eroğlu yaptılar. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği seçimlerde salona rehberlik öğretmenleri ile veliler alınmadı. Seçimle ilgili verilen bilgilerden sonra adaylar belirlendi. 145 okul başkanı arasından 19 erkek, 17 kız olmak üzere toplam 36 kişi İl Meclis Başkanlığı için aday oldu. Daha sonra adaylara propaganda yapmaları için 5'er dakikalık konuşma hakkı verildi. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendiren başkan adaylarının her biri, gerek hitaplarıyla gerek vaatleri ve yapmak istedikleriyle göz doldurdular. Deneyimli olan bazı adaylar ise siyasetçileri bile gölgede bırakan söylemlerde bulundu. Bunlardan, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kemal Avcı, hitabetiyle dikkatleri üzerine çekti. İlköğretim Okulu öğrencisi Tansu Babaç da hazırladığı sunumu ve etkili konuşmasıyla seçmenleri etkilemesini bildiler. Her iki öğrenci de 45'er oy ile birinci seçilirken, soy ad esasına göre Kemal Avcı birinci sırada yer aldı.

İL TEMSİLCİSİ SEÇİLECEK
Bugün yapılan Merkez İlçe Öğrenci Temsilcisi seçimlerini kazanan 5 asil isim, 2 Aralık tarihinde yapılacak olan İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı için yarışacaklar. Başkanlık yarışında aday olan öğrenciler, hazırladıkları konuşmalarda birbirinden ilginç konulara temas etti. Birer birey olarak kendilerini ifade eden öğrenciler, daha başarılı ve daha kaliteli bir eğitim ve yaşam için görüşlerini dile getirip arkadaşlarıyla paylaştılar. Heyecanlı, ancak bir o kadar da ne yaptıklarından emin görünen öğrenciler ortaya koydukları performanslarıyla büyük takdir topladı. Köylerdeki okullardan gelen özellikle ilköğretim okulu öğrencileri de medeni cesaretleriyle büyük takdir aldılar. Kimi adaylar süreyi verimli kullanırken, 5 dakika sınırını aşanlar ise divan başkanı tarafından uyarılmak zorunda kaldı. Kimi adaylar da tek cümle ile aday olduğunu belirtip oy istediler. Birçoğu böyle bir tecrübeyi ilk defa yaşayan öğrenciler, bir sonraki seçimlere şimdiden hazırlık yapmak için kolları sıvarken, 2 Aralık'ta yapılacak olan İl Temsilcisi seçimlerinde merkez ve ilçelerdeki okul başkanları kendi bölgelerindeki adayların başkanlığı kazanması için büyük bir çaba gösterecek. Seçimlerin sonucunda kazanacak olan öğrenci Balıkesir Öğrenci Meclisi Başkanı olarak ili temsil edecek. İl Temsilcisi, 1 yıl boyunca Balıkesir'i Ankara'da temsil edecek, projelerini hayata geçirme şansını elde etmiş olacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2008 Cuma 21:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?