3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öğrenciler Kaz Dağları'na hayran kaldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın düzenlediği geziye katılan Kıbrıslı öğrenciler Kazdağları'na hayran kaldı. 

Kıbrıs Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın 2007 - 2008 eğitim yılında düzenlediği şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile öğretmen ve okul müdürleri, okullardaki sivil savunma kollarında başarılı olan öğrenciler, eğitim ve tatbikatlarda başarılı olan Halk Örgütü mükellef personeli ile Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nda görevli personelden oluşan kafile, Ankara, Ayvalık, Çanakkale ve İstanbul'u gezecek. Toplam 101 kişiden oluşan kafile gezinin ilk 3 gününü Ankara'nın tarihi, kültürel ve turistlik yerlerini görerek geçirdi. Kafile, 4. gün de Asos antik kenti ve Behramkale'yi ziyaret etti. Kıbrıslılar, burada yetkililerden bilgi alıp, bol bol fotoğraf çektirdi. Daha sonra kafile, eko turizmin dünyadaki sayılı merkezlerinden olan Kaz Dağları'na hareket etti. 

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinde duraklayan kafile, minibüslere binerek Kaz Dağları gezisi yaptı. Dünyaca ünlü Hasan Boğuldu Şelalesi'ne giden grup, Kazdağları'na hayran kaldı. Rehberlerin anlattığı Hasan Boğuldu efsanesini dikkatle dinleyen öğrenciler, "Kıbrıs'ta böyle yerleri bulmak pek mümkün değil. Kazdağları çok güzel ve çok zengin bir bölge. Hayran kaldık" dedi. 

Kıbrıs heyeti bugün Çanakkale'de Truva antik kenti, Nusret mayın gemisi ve Çimenlik Kalesi'ni ziyaret edeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 13:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?