6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öğrenciler YÖK'ü protesto etti

EDREMİT’TE ÖĞRENCİLER’DEN YÖK’E PROTESTO

Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Edremit Meslek Yüksek Okulu ve çevre okullardan bir grup öğrenci, Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto eylemi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına yaklaşık 15 öğrenci katıldı. Ellerinde dövizler taşıyan öğrenciler YÖK’e karşı sloganlar attı. Bazı eğitim sendikalarının da destek verdiği eylemde basın açıklamasını okuyan bir öğrenci, “Yükseköğretim Kurulu, 12 Eylül 1980 arkeri darbesinin ardından üniversiteler üzerinde denetim sağlanması, üniversitelerin toplumsal bağlarından koparılarak denetlenir hale getirilmesi için 6 Kasım sonrasında yürürlüğü konulan yeni toplum projesinin üniversite gençliği üzerinde etkin kılınması noktasında en önemli işlevi YÖK görmüştür. 12 Eylül ile birlikte, toplum Türk – İslam sentezi ideolojisi doğrultusunda ırkçı – gerici düşüncelerin etkisi altına alınırken, üniversitelerimiz de bu etkiye paralel olarak ırkçılığın ve gericiliğin hegemonyası altına sokulmaya çalışılmıştır. YÖK, bu zihniyetin kurucusu, temsilcisi ve güvencesi olarak 28 yıldır görevini sürdürmektedir” dedi.

Emniyet güçlerinin güvenlik önlemleri aldığı eylemde, basın açıklamasını okuyan öğrenciler, olaysız bir şekilde meydandan ayrıldı.

EDREMİT’TE ÖĞRENCİLER’DEN YÖK’E PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 13:04:03
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 13:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?