6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öğrenciler zor durumda

Balıkesir'in Pamukçu beldesinde yeni yapılan ilköğretim okulu binasının kanalizasyon suları altında kaldığı, yaşanan sıkıntının yetkililer tarafından çözülmesi istendiği bildirildi.

Merkeze bağlı Pamukçu beldesindeki Mebruke Hakkı Kabakçı İlköğretim Okulu, 1 yıl önce yeni binasına taşındı. Yeni okul binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teslim alınmadığı, ruhsatsız olmasına ve milli eğitimin teslim almamasına rağmen okul idaresinin ısrarı ile eğitim öğretime başlatılan taşımalı eğitim merkezinde, fiziki altyapı yetersizliği sebebiyle önemli sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

İddialara göre, yeni binanın yapım aşamasında yeterli denetim yapılmadı. Okulda eğitim gören 600 civarındaki öğrenci ve 40'a yakın eğitimcinin de sorunlardan olumsuz etkilendiği, özellikle öğrencilerin sağlıksız şartlara maruz kaldığı belirtildi. Balıkesir-İzmir karayoluna yakın mesafede inşa edilen okulun zemin katının toprak seviyesinin yaklaşık 10 metre altında kaldığı, bu sebeple de yağışlı havalarda taban sularının kanalizasyonlardan geri teperek baskına yol açtığı bildirildi. Mevcut kanalizasyon sistemi rögarlardaki elektrikli dalgıç pompalar vasıtası ile yapılabilen okul, yağışlı dönemlerde çok büyük sıkıntı yaşıyor. Zemin katları basan kanalizasyon suları tarlalarda kullanılan pancar motorlarıyla boşaltılmaya çalışılıyor. Bu işlemden sonra aynı yerde bulunan yemekhanede taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek yedirildiği, bunun son derece sağlıksız ve tehlikeli olduğu kaydedildi.

TRİLYONLAR BOŞA MI HARCANDI

Yine iddialara göre, Mebruke Hakkı Kabakçı İlköğretim Okulu'nun asıl binaları için 2 yıl önce Dünya Bankası'ndan sağlanan kredi ile trilyonlarca lira harcandığı, deprem güçlendirmesi ve diğer bakımları yapılan okul binası kullanılmazken, okul idarecilerinin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mevcut sorunları yüzünden teslim almadığı ruhsatsız yeni binada eğitime ısrar ettikleri ileri sürüldü. Trilyonlar harcanarak yenilenmiş eski binalar ise ilgisizlikten çürümeye terk edildiği kaydedildi. Pamukçu Mebruke Hakkı Kabakçı İlköğretim Okulu'nun yeni binasının sağlam bir zeminde yapılmadığını ileri süren öğrenci velileri, okulun etrafında yaşanan çöküntülerin bunu gösterdiğini, ileride büyük tehlikeler yaşanabileceği kaydedilen okulla ilgili yetkililerin gerekli önlemi alıp, yaptırımda bulunmalarını istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 11:14:26
Güncelleme :15 Mart 2009 Pazar 11:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?