7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Öğrencilerden tiyatro gecesi

Balıkesir’in Edremit Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu tiyatro topluluğu ‘Tiyatro Gecesi’ gerçekleştirdi.

Okulun tiyatro topluluğu öğrencileri, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde davetlilere unutulmaz bir ‘Tiyatro Gecesi’ sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından okul müdürü Mehmet Öztürk açılış konuşması yaptı. Müdür Öztürk açılış konuşmasında, öğrencilerin anlama, dinleme yeteneklerinin gelişmesinde sanat eğitiminin ve çalışmalarının önemini belirtti.

6. ve 7. sınıf öğrencilerinin dans gösterilerinin ardından okul folklor ekibi Bursa ve Edremit yöresinden oyunlarını sergilediler. Geceye şiir dinletisiyle devam edildi. Melih Cevdet Anday, Ataol Bhramoğlu, Nazım Hikmet, Can Yücel, Orhan Veli Kanık ve İclal Aydın’dan seçilen şiirler dinleyicilerden büyük beğeni aldı.

Özellikle İclal Aydın’ın yazdığı, Meliha Tuğçe Deniz’in seslendirdiği ‘Sol Yanım Acıyor’ şiiri duygulu anlar yaşattı. Gecede Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Yılmaz Akpınar İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gülnihal Narin’in hazırlayıp yönettiği ‘Paydos’ adlı oyun sergilendi. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına inanmış ve hayatını eğitime adamış bir öğretmenin karşılaştığı zorluklar ve mücadelesi anlatıldı. Tiyatro gösterisinin ardından geceye emeği geçen öğrenci ve öğretmenler çiçek ve alkışlarla ödüllendirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?