7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Öğrencilere enerji tasarrufu dersi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen enerji verimliliği eğitimi ilgi gördü.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri için düzenlenen "Enerjim Yarına Kalsın" konulu konferanslar büyük ilgi gördü. Kütüphane salonundaki konferansta konuşan Tedaş İşletme Şefi Elektrik Mühendisi Tuncay Altıparmak, enerjisi tasarrufu konusunu anlatırken, Endüstri Meslek Lisesi ısıtma ve iklimlendirme dersleri öğretmeni Meftun Özgen, konutlarda ve işyerlerinde ısı enerjisi tasarrufu hakkında bilgi verdi. Okulun müdür yardımcısı Erhan Tuna da, günlük hayatta su tasarrufu konusunu ele aldı.

Okuldaki 739 öğrencinin tamamının konferansları izlediğini belirten Veysel Karaaslan, "Günümüzde enerji tasarrufu çok önemli. Evlerimizde elektrik faturası gelince anne ve babaların yüzleri asılmaktadır. Bunun için dikkatli olalım. Evdeki bir lamba lüzumsuz yanıyorsa söndürelim. Evlerdeki elektrikli aletleri gereksiz yere kullanmayalım. Kısacası elektriği, suyu ve ısıyı tasarruflu kullanalım" dedi.

Bu arada okulda kurulan enerji verimliliği kulübü çalışmaları kapsamında, çevre eğitmeni Haşmet Demirbil tarafından da öğrenci ve velilere yenilebilir enerji, Kyto protokolü, çevreye hizmet veren derneklerin tanıtımı da slayt gösterisi olarak sunuldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?