3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öğrencilere indirim jesti

Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren S.S. Edremit Sarıkız-Altınoluk-Küçükkuyu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi yönetimi, bölgedeki öğrencilere öğrenci indirimi kolaylığı sağlıyor. 

Bölgedeki ilköğretim lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yaklaşık 10 yıldır indirim kolaylığı sağladıklarını belirten kooperatif yönetimi, kendilerine müracaat eden tüm öğrencilere özel kimlik kartları verdiklerini belirtti. Öğrencilerin okullarından aldıkları öğrenci kimlik kartlarının dolmuş, dolmuş taksi ve benzeri özel toplu taşıma araçlarında indirim sağlamadığını hatırlatan kooperatif yetkilileri, "Kooperatifimiz öğrencilere kolaylık sağlıyor. Okul idarelerinden öğrenci olduklarını belirten yazı ve bir adet fotoğraf ile kooperatifimize müracaat eden bölgemde eğitim gören tüm öğrencilere kimlik kartları veriyoruz. Kimlik sahibi öğrencilerimiz minibüslerimize bindiklerinde bu kimlikleri şoför ya da muavinlere göstererek öğrenci indirimi tarifemizden faydalanıyor. Öğrencilerin okullardan aldıkları öğrenci tanıtım kimlik kartları bizim gibi özel toplu taşıma araçlarında geçersizdir. O kimlikler ile, belediyeler gibi resmi statüde hizmet veren toplu taşıma araçlarındaki öğrenci indirimlerinden faydalanılmaktadır. Bunu da bir çok belediye, kendine özel bir sistemle daha ciddi boyutlarda sağlamaktadır. Bazen bu iyi niyetimizi su istimal edenler de olabiliyor. Buna karşı da her eğitim-öğretim yılında kimliklerimizi yeniliyor, farklı renkte kimlikler veriyoruz. Öğrenciler ve velilerden, örnek bir hizmet anlayışına sahip olduğumuz yönünde olumlu tepkiler geliyor. İmkanlarımız dahilinde vatandaşlara kaliteli toplu taşıma hizmeti vermek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

Belediye otobüsleri gibi dolmuşlarda da öğrenci indirimlerinden faydalanmaktan çok memnun olduklarını ifade eden öğrenciler, kooperatif yönetimine teşekkür ediyor.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 15:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?