5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Öğrencilere SBS morali

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN ÖĞRENCİLERE SBS MORALİ

Balıkesir'de bir ilköğretim okulunun okul aile birliği başkan ve üyeleri öğrencilerin ailelerini evlerinde ziyaret ederek SBS ile ilgili bilgiler verip öğrencileri motive ediyor.

Balıkesir Çiğdem Batubey İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği yönetimi, 5 Haziran 2010 tarihinde yapılacak SBS sınavlarından önce 8.sınıf öğrencilerini evlerinde ziyaret ediyorlar. Okul müdürü Faruk Aldanmaz ile rehberlik öğretmeni Seçgül Doğruel'in de hazır bulunduğu ev ziyaretlerinde öğrenci velileri ile görüşen yetkililer SBS öncesi yapılması gerekenleri anlatarak aileleri bilgilendiriyor, öğrencilere de moral veriyorlar. Ailelere çocuklarına baskı yapmamaları ve SBS öncesi son bir aylarını iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini anlatan öğretmenler her gün yaklaşık 10 aileyi ziyaret ediyor. Uygulama aileler tarafından memnuniyetle karşılandı. Bunun son derece yararlı olacağına inandıklarını ifade eden veliler, "Çocuklarımız bazen kırık notlarından dolayı bizlere net cevaplar veremiyor veya bizlerden çekiniyorlar. Okuldaki davranışlarıyla ilgili olarak yanıltıcı bilgiler de alabiliyoruz. Fakat okuldan gelen öğretmenlerimiz, çocuklarımızın okuldaki eğitim durumları hakkında bizlere kesin bilgiler verip, çocuklarımız için yapmamız gerekenleri söylüyorlar. Bu tür bir uygulamayı ilk defa görüyoruz ve takdirle karşılıyoruz. Öğretmenlerimiz her zaman başlarımızın tacıdır" diyerek okul aile birliği ve öğretmenlere teşekkür ettiler.

Çiğdem Batubey İlköğretim Okulu müdürü Faruk Aldanmaz ise SBS konusunda ailelerin çocukları üzerindeki baskıyı azaltmak ve davranış bilinci oluşturmak maksadıyla ziyaret ettikleri ailelere "Kesinlikle çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın. Onlara sürekli sen yapabilirsin düşüncesiyle güven sağlamalısınız. Sizler aile bireyleri olarak onlara ne kadar değer veriyorsanız, bizler de eğitimciler olarak çocuklarınıza o kadar değer veriyoruz" dedi.

Şu ana kadar öğrencinin ailesine ev ziyareti yapıldığı öğrenildi. Öğretmenler kendilerini sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan ailelere de gösterdikleri ilgi için teşekkür ettiler. SBS motive ziyaretlerinin 3 Haziran tarihine kadar süreceği bildirildi.

OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN ÖĞRENCİLERE SBS MORALİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 09:56:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 18:21:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?