6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Edremit Merkez Sağlık Laboratuarı kurucusu Dr. Zeki Oktay Kısakürek, Edremit, Burhaniye ve Havran ilçelerinde bulunan tüm okullardaki öğrencilerin ücretsiz kan gurubu ve kan şekerlerine bakıp, 'Sağlık Olsun' adlı kitap hediye etti.

Okullarda daha sağlıklı bir nesil yetiştirilmesi ve sağlıklı yaşam koşulları hakkında bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Edremit Merkez Sağlık Laboratuarı Biyokimya Uzmanı Dr. Zeki Oktay Kısakürek, “Türkiye’de 5 milyon şeker hastasının sadece yüzde 20’si şeker hastası olduğunu biliyor. Yüzde 80’i gizli şeker hastası olarak teşhis edilmedi. Kampanyamız devam ediyor ve hedefimiz Edremit’te kan gurubu tespit edilmeyen kimse kalmasın. Dünyadaki en son teknolojik cihazları Edremit’e getirdiğimiz için mutluyuz” dedi.

Yapılan taramalar ile gençlerin başına da sorun olan bu hastalığın erken teşhisinde yardımcı olurken, kan guruplarını da tespit ediyor ve kan gurubu kartlarını verdiklerini ifade eden Dr. Zeki Oktay Kısakürek, ‘Kan Gurubu ve Kan Şekeri Kampanyası’nı 3 sene önce başlattıklarını söyledi.

‘Kan Gurubu ve Kan Şekeri Kampanyası’ nedeni ile Havran ve Burhaniye Kaymakamlıkları’ndan teşekkür aldıklarını, kampanyaya ilginin çok büyük olduğunu, bu güne kadar ve 20 bin öğrenciye ücretsiz kan şekeri ve kan gurubu bakılıp tüm öğrencilere ‘Kan Gurubu’ kartlarının verildiğini, söyleyen Kısakürek, 'Sağlık Olsun' adlı kitap dağıtımının yetmediği için 5 bin adet tekrar bastırılıp, dağıtıma devam ettiklerini belirtti.

Gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek hazırladığını söylediği kitabın tamamının sağlık öykülerinden ibaret olduğunu ve gençlerin büyük ilgi gösterdiğini belirten Kısakürek, öğrencilerin ‘Edremit Merkez Sağlık Laboratuarı’na geldiklerinde aynı hizmetlerin ücretsiz olarak verilmeye devam edildiği bilgisini verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 16:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?