6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öğrencilere zeytincilik semineri

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Edremit Meslek Yüksek Okulu (MYO) Zeytincilik Enstitüsü öğrencilerine seminer verdi.

UZZK Başkanı Mustafa Tan, BAÜ Edremit MYO binasındaki çok amaçlı salonda yaklaşık 150 öğrenciyle bir araya geldi. Zeytincilik sektörünün Türkiye'de ve dünya ülkelerindeki eski ve yeni durumları hakkında bilgiler veren Tan, "Zeytincilikte eskiden önemli ve bir türlü aşılamayan sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar, kurulan komisyonlar ve benzer kuruluşların gayretleri ile mevcut yönetimlere iletildi ve bir çoğu aşıldı.

Bilindiği gibi zeytincilik enstitüsü Türkiye'de yalnızca Balıkesir Üniversitesi bünyesinde ve Edremit ilçemizde bulunuyor. Bu yüzden çok şanslısınız. UZZK, çözüm yolları üreten ve meselelerin bir çoğunu da çözmüş bir kuruluştur. Önceleri zeytincilik sektöründe farklı oyunlar oynanıyordu. Çünkü sıkıntılar aşılamadığı için oyunlar oynanmaya zorlanılıyordu. Şu an gelinen nokta, başarıların göstergesidir. Fakat sıkıntılar bunlarla bitmiyor. Halen, küresel mali kriz nedeniyle büyük sıkıntılar baş göstermektedir" dedi.

Dünyadaki zeytin üretimi yapan ülkelerin içinde bulundukları durumları da anlatan UZZK Başkanı Mustafa Tan, Türkiye'de zeytincilik sektöründe izlenmesi gereken yolları anlattı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Semineri, Edremit Ticaret Borsası Başkanı Tarkan Denizer, Edremit Ziraat Odası Başkanı adına Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yılmaz Diker, okul yetkilileri izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 14:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?