3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öğrencilerin başkanlık yarışı

Balıkesir'de öğrencilerin başkanlık yarışı, siyasi seçimleri aratmadı. 

Balıkesir'de İl Meclis Başkanlığı için yapılan Merkez İlçe Temsilciliği seçimleri, renkli görüntülere sahne oldu. Merkez Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi Salonu'nda yapılan seçimlere, il merkez ve merkeze bağlı köylerdeki okullardan seçilerek gelen öğrenci temsilcileri katıldı. 

Aday olan 36 okul başkanı arasında yapılan seçimlerde, 5 asil ve 5 yedek isim belirlendi. Buna göre, 145 seçmenden 122'sinin oy kullandığı seçimlerde, 23 kişi oy kullanmadı. Tüm oyların geçerli sayıldığı seçimlerin sonunda, 45 oy ile en fazla desteği alan Kemal Avcı (İmam Hatip Lisesi) ile Tansu Babaç (Çiğdem Batubey İlköğretim Okulu), 41 oy alan Mürşit Çıngal (Bahçelievler Lisesi), 33 oy alan A. Yiğit Çakar (Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi) ve 32 oy alan Nilay Alasaç (Adnan Menderes Lisesi), 5 kişilik asil listede yer aldı. 

Merkez İlçe Temsilcisi olarak seçilen bu 5 öğrenciden başka, aldıkları oy sıralamasına göre 5 kişi de yedek olarak belirlendi. Oyları eşit olan adaylarda birinciyi soyadı sıralaması belirledi. 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Yıldız'ın kontrolünde gerçekleşen seçimin divan başkanlığını Enver Akıncı, başkan yardımcılığını ise Mehmet Eroğlu yaptı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği seçimlerde, salona rehberlik öğretmenleri ile veliler alınmadı. Seçimle ilgili bilgi verilmesinden sonra adaylar belirlendi. 145 okul başkanı arasından 19 erkek, 17 kız olmak üzere toplam 36 kişi İl Meclis Başkanlığı için aday oldu. Daha sonra adaylara propaganda yapmaları için 5'er dakikalık konuşma hakkı verildi. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendiren başkan adaylarının her biri, gerek hitaplarıyla gerek vaatleri ve yapmak istedikleriyle siyasetçileri hatırlattı. Deneyimli olan bazı adaylar ise siyasetçileri bile gölgede bırakan söylemlerde bulundu. Bunlardan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kemal Avcı, hitabetiyle dikkatleri üzerine çekti. İlköğretim okulu öğrencisi Tansu Babaç da hazırladığı konuşmasıyla seçmenleri etkilemesini bildi. Her iki öğrenci de 45'er oy ile birinci seçilirken, soyadına göre Kemal Avcı birinci sırada yer aldı.

İL TEMSİLCİSİ SEÇİLECEK
 
Merkez İlçe Öğrenci Temsilcisi seçimlerini kazanan 5 asil isim, 2 Aralık tarihinde yapılacak olan İl Öğrenci Meclis Başkanlığı için yarışacak. 

Başkanlık yarışında aday olan öğrenciler, hazırladıkları konuşmalarda birbirinden ilginç konulara temas etti. Öğrenciler, daha başarılı ve daha kaliteli bir eğitim ve hayat için görüşlerini dile getirdi. Heyecanlı ancak bir o kadar da ne yaptıklarından emin görünen öğrenciler, performanslarıyla takdir topladı. Köylerdeki okullardan gelen özellikle ilköğretim okulu öğrencileri de medeni cesaretleriyle büyük takdir aldı. Kimi adaylar süreyi verimli kullanırken, 5 dakika sınırını aşanlar ise divan başkanı tarafından uyarıldı. Kimi adaylar tek cümle ile aday olduğunu belirtip oy istedi. Çoğu böyle bir tecrübeyi ilk defa yaşayan öğrenciler bir sonraki seçimlere şimdiden hazırlık yapmak için kolları sıvarken, 2 Aralık'ta yapılacak olan il seçimlerinde merkez ve ilçelerdeki okul başkanları kendi bölgelerindeki adayların kazanması için kıyasıya mücadele edecek. Seçimlerin sonucunda kazanacak olan öğrenci, Balıkesir Öğrenci Meclisi Başkanı olarak ili temsil edecek. İl Temsilcisi, 1 yıl boyunca Balıkesir'i Ankara'da temsil ederken, projelerini de hayata geçirme şansını elde etmiş olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 13:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?