2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Öğrencilerin karne sevinci

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ

Balıkesir'de 2010-2011 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle beraber 180 bin 517 öğrenci karne aldı. Vali Yılmaz Arslan bir ilköğretim ve bir ortaöğretim okulunda katıldığı karne törenlerinde karne dağıtıp öğrencilere başarılarının devamını diledi.

Hatice Fahriye Eğinlioğlu ve Balıkesir Ticaret Odası Anadolu Lisesi'ndeki programda öğrencilerin karne sevinçleri gözlerinden okundu. Törenler konuşan ve öğrencilerle sohbet eden Vali Yılmaz Arslan karne sevinci yaşayan çocuklara bazı tavsiyelerde bulundu. Başarı belgesi alanların mutluluğunun yüzünden okunduğunu belirten Arslan, "Bilgisayarlı sistemle öğrencilerimiz notlarını takip edebiliyor ve görüyor. Zayıf not alanlarda kendilerini baştan hazırlıyor. Eskisi gibi kırık not aldım diye bayılmalar olmuyor. Kırık not alan öğrencilerin derslerindeki başarısızlıkları azim ve gayretle düzelteceklerine inanıyorum" dedi. Bu arada, Ticaret Odası Anadolu Lisesi 9/C sınıfında öğrencilerle sohbet eden Vali Yılmaz Arslan burada karnelerini kzontrol edip verdiği öğrenciler arasındaki Yusuf Sarı isimli 1.85 metre boyundaki öğrenciyi görünce şaşırdı. Vali Arslan, karnesini verdiği öğrencinin yanına giderek hayli kısa kaldığı küçük dev adama, "AIllah uzun ömür versin"dedikten sonra fotoğraf çekildi.

 

İLK KEPLERİNİ ATTILAR

Altı Eylül İlköğretim Okulu'nda ise mezun olan 8. sınıf öğrencileri ilk defa kep atmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Okul yönetiminin düzenlediği mezuniyet programında 139 öğrenci mezuniyetlerini kep fırlatarak kutladı. Okul Müdürü Orhan Aydın, "2010 - 2011 eğitim ve öğretim yılının son gününe kadar çalıştık yorulduk. Bugünden itibaren dinlenme zamanı. Bu dinlenme zamanına başlarken aramızdan 139 öğrencimizi uğurluyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 139 öğrencimizi mezun edip bir sonraki öğretim bölümüne aktarıyoruz. Sekiz yıldır bir aradayız, sekiz yıldır bir arada çalışıyoruz, ama bugün ayrılma zamanı. Şunu unutmayın ki biz her zaman, her durumda ve her koşulda sizinle birlikteyiz ve sizleri hatırlayacağız. Bazılarınız belki yeterince başarılı olamadı ama bu sorun değil, her şey yeniden başlayabilir. Daha yolun başındasınız bıkkınlık yok, başarabilirsiniz" diye konuştu.

Müdür Orhan Aydın daha sonra okul birincisi olan Seray Kartaloğlu'na karne ve başarı belgesini vererek kutladı. Mezun olan öğrenciler belgelerini aldıktan sonra okul bahçesinde keplerini fırlattı.

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2011 Cuma 18:39:05
Güncelleme :17 Haziran 2011 Cuma 18:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?