3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öğrencilerin tehlikeli okul yolculuğu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün okula gidip gelirken kullandıkları çift yönlü E-87 karayolunda ölümle burun buruna geliyor. 

Okul önünde alt geçit ya da üst geçit olmadığından dolayı öğrenciler okula gidip gelirken büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyor. Özellikle okul çıkışlarında yol üzerinde büyük kargaşa yaşanıyor. Trafik görevlilerinin aldıkları tedbire rağmen okul önünde kazalar hiç eksik olmuyor. Son bir hafta içerisinde okul önünde iki kazanın meydana gelmesi öğrenciler, öğretmenler ve velilerin yüreğini ağzına getirdi. 

Öğrenci velileri, "Okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü defalarca ilgili mercilere başvuruda bulundul. Ama bu güne kadar bir netice alınamadı. Tedbir alınması için mutlaka birkaç öğrencinin ölmesi mi gerekiyor? Yitirilen canları kim geri getirebilir? Yetkilileri göreve çağırıyoruz." dediler. 

Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Zanbak ise, "Okul çıkış saatlerinde her gün ayni keşmekeş yaşanıyor, veliler çok tedirgin, adeta diken üstünde. Benim gibi çok sayıda veli işini gücümü bırakıp okul önünde nöbet tutuyor. Polislere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bir gün kaza olmadı mı şükrediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 17:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?