6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öğrenciye bedava çorba

ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ

Balıkesir Belediyesi tarafnıdan üniversite öğrencileri için hazırlanan ücretsiz çorba hizmeti devam ediyor. Çorba evi uygulamasının açılışını Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan öğrencilerin de hazır bulunduğu sade bir törenle yaptılar. Vali, başkan ve rektör sabah erken saatte gelen öğrencilerle birlikte aynı karavanadan çorba içtiler.

Kuva-yi Milliye Meydanı'ndaki belediyeye ait olan eski kütüphane binası, yeniden düzenlenerek çorba evine dönüştürüldü. Üniversite öğrencileri için sabah çorbası hizmeti verilen binanın hayırlı olmasını dileyen Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir'i eğitim üssü yapma ideallerine bir katkı olacağını belirttiği uygulama için Başkan Ok'a teşekkür etti. "Bu ili her anlamda geliştirmek zorundayız" diyen Vali Yılmaz Arslan, "Şu anda belediyemizin hizmeti de bu kapsamda bir faaliyet. Buraya gelen, burada eğim gören öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayacak bütün tedbirleri almakla yükümlüyüz. Bu anlamda belediyemizin de bu katkısını çok önemsiyoruz. Hem öğrencilerimiz için hem üniversitemiz için hem de kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.eia

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKANA TEŞEKKÜR

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan da Başkan Ok'a, üniversite öğrencilerine sağladıkları katkılarından dolayı teşekkür etti. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından çorba evinde inceleme yapan Vali Arslan, Başkan Ok ve Rektör Saylan daha sonra sabah çorbası içing elen öğrencilerle birlikte oturup çorba içtiler, sohbet ettiler. Belediyenin ücretsiz sabah çorbası hizmetinden son derece memnun olduklarını belirten üniversite öğrencileri, "Burası hem Necatibey Eğitim Fakültesi'ne yakın hem kampuse hareket eden dolmuşlara yakın, aynı zamanda şehir merkezine de yakın. Uygulama ise çok güzel. Üniversite öğrencileri için çok güzel bir hizmet olmuş. Sabahları erken kalkıp derse yetişmek biraz zor olduğu için sabah kahvaltı alıp yapma alışkanlığımız yoktu. Mesela bir çay içip derse giriyorduk, öğleye kadar. Öğleyin 12.00 - 13.00'e kadar açıkcası sabah çorbası gibi ciddi bir gıda beslenme şansımız yoktu. Balıkesir'deki öğrenciler için gerçekten çok güzel bir hizmet. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz.

Kavhaltı hazırlayamadığımız zamanlar buraya gelip burada sıcak ve lezzetli çorba içerek kahvaltımızı yapıyoruz. Başkakanımız kendisi de eski bir eğitmen olduğu için öğrencileri ilk planda tutması çok güzel. Çünkü Balıkesir bir öğrenci şehri. Çok güzel bir uygulama. Çünkü, biz sabahları kahvaltı yapamıyoruz. Yurtta kaldığımız için daha çok poça ve çayla idare ediyorduk. Buraya gelip sıcak bir çorba içmek gerçekten çok hoşumuza gidiyor, Allah razı olsun belediye başkanımızdan. Güzel bir uygulama, hiç değilse sabahları okula gitmeden önce sıcak bir çorba içiyoruz" diyerek duygularını ifade ettiler.

Belediye Başkanı İsmail Ok, özellikle dışarıdan gelen öğrencilere evlerindeki sıcaklığı Balıkesir'de de hissettirmek istediklerini söyledi. Başkan Ok, "Bunlar gurbete yeni çıkıyorlar, büyük bir kısmı annelerinden babalarından ayrıldı. İşte onların annelerinin babalarının gözlerinin arkada kalmaması, sabah okula başladıklarında derse başladıklarında hiç olmazsa sıcacık bir çorba ile güne başlamaları için Balıkesir Belediyesi olarak bu uygulamayı başlattık. Öğrencilerin memnuniyeti bizleri daha da mutlu ediyor. Bu gençler bizim geleceğimiz, gözbebeğimiz, istikbalimiz. Bu evlatlarımız Balıkesir'in misafirleri. Bunlar ne kadar sağlıklı, bedenen ve eğitim açısından iyi yetişirlerse bu memlekete öyle hizmet edeceklerine inanıyoruz. İşte bu vesileyle bizler Balıkesir'de bir ilki başlattık. İnşallah buna benzer uygulamalarımız devam edecek. Balıkesir halkı ile anne ve babaların gözleri arkada kalmasın. Biz bu evlatlarımız için belediyenin bütün imkanlarını seferber edeceğiz" dedi.

Başkan Ok, ücretsiz sabah çorbası uygulamasıyla ilgili olarak lokanatcılarla herhangi bir sorun yaşanmadığını, aksine Lokantacılar Odası Başkanı Engin Gençdemir'in bu uygulamanın son derece faydalı ve hayırlı bir iş olduğuna inandığını söyleyip tebrik etitğini anlattı. Amaçlarının asla bir ticari rekabet olmadığını vurgulayan İsmail Ok, "Gerçekten okumak isteyen ama maddi imkanı olmayan, sabahleyin bir yudum da olsa birşey yeme imkanı olmayan gençlerimize yardımcı olmak, onların eğitimlerine katkıda bulunmak amacımız. Bizler ticari bir faaliyet yapmıyoruz, burası ticari bir kurum değil, tamamen sosyal belediyecilik anlayışı ile yapılmıştır. Ayrıca, bizler birer eğitimciyiz. Gençlerin hangi şartlarda okuduğunu, annelerin ve babaların bu çocuklarını hangi şartlarda ne imkansızlıklar içerisinde okutmaya çalıştıklarını çok iyi bilenlerin en başında geliyoruz. Dolayısı ile lokantacılar odası başkanı da açık yüreklilikle bazı rahatsızlıklar olmasına rağmen yaptığınız uygulama son derece faydalı yararlı hayırlı bir uygulamadır sizi tebrik ediyorum diye ifade etmiştir. Bu uygulama sabah 07.00'de başlıyor, 09.30'a kadar devam ediyor, yani gerçekten okumak isteyen öğrencilere gün boyu devam eden bir uygulama değil. Okumak istiyorsa çocuk, sabah erken kalkacak, okuluna gidip dersini dinlemek istiyorsa bu fedakarlığı gösteriyorsa bizler de Balıkesir Belediyesi olarak bu imkanı sağlıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı İsmail Ok, çorba hizmeti verilen binaya daha önce değişik kurumlardan çok sayıda taleplerin olduğunu, ancak, eğitime ve gençliğe verdikleri önem sebebiyle bu şekilde değerlendirdiklerini, yerle ilgili başka bir tasarruf düşünmediklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
ÜNİVERSİTELİLERE ÜCRETSİZ ÇORBA HİZMETİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:17:04
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 17:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?