7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Öğretmenlerden dernek temizliği

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği (EGDER) yetkilileri, dernek binasını önümüzdeki döneme yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor.

Kış boyunca öğrencilere ders veren öğretmenler, yaz tatili zamanında istirahat etmek yerine, her gün derneğe gelerek boya ve temizlik yapıp, eğitim gönüllüleri dernek binasını gelecek sezona hazırlamak için var güçleri ile mücadele ediyor.

Geçtiğimiz yıl 350 öğrenciye hizmet veren dernekte bu yıl hedef 1000 öğrenciye hizmet vermek. Dernekte eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında, sosyal aktiviteler de oldukça fazla. Binada, 3 sınıf, 2 okuma salonu, 12 bilgisayardan oluşan 1 sınıfın yanı sıra, öğretmenler odası ve başkan odası bulunuyor. Dernek Başkanı Hasan Savayıl, kısa süre önce kurulan derneğin Edremit’te geçen yıl çeşitli aktiviteler yaptığını, bu yıl daha fazla çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi.

Dernek üyelerinden Kadir Olgun da, dernek olarak Edremit’te maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere destek verdiklerini, önümüzdeki yıl da başarılı olan öğrencilere ders takviyesi yapacaklarını belirtti. Üyelerden Mustafa Gösterikli, dernek binasını tadilat ve tamirat yaptıklarını severek çalıştıklarını, öğrencilere daha güzel imkanlarda hizmet vermek istediklerini söyledi.

Faruk güven ise, önümüzdeki dönem daha fazla yarışmalar yapacaklarını öğrencilere daha güzel hizmet vermek için mücadele edeceklerini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?