6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ok: 'Balıkesir'i beraber yöneteceğiz'

MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, daha önce iki dönem başkanlık görevi yaptığı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti.

Kamu çalışanlarıyla buluşan İsmail Ok, 29 Mart seçimlerinde belediye başkanı olunca Balıkesir'i Balıkesirlilerle beraber yöneteceklerini söyledi. Ok, adaylığının MHP kimliğinden sıyrıldığını, İsmail Ok'un artık tüm Balıkesir'in ortak adayı olduğunu kaydetti.

"BELEDİYE BORÇLU"

MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'ü sendikaya gelişinde Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Kuran karşıladı. Çok sayıda kamu çalışanı sendikalının katıldığı ziyarette konuşan İsmail Ok, mevcut belediye başkanını eleştirdi. Her fırsatta belediyenin borcunun bulunmadığını söylediği Sabri Uğur'un açıklamalarına karşılık veren İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi'nin sadece İller Bankası'na bugün itibariyle 80 milyon TL. borcunun olduğunu, diğer şirket vs. bunun dışında olduğunu söyledi.

Vatandaşlardan alınan asfalt paraları ve emlak vergileri gibi gelirlerin yasal zorunluluk olsa bile mevcut belediye yönetimi tarafından alınacak en üst limitin kullanıldığını belirten Ok, kendisi belediye başkanı seçilince Balıkesirlilerin asfalt parasını unutacağını, emlak vb. vergilerde de mümkün olan en alt limiti uygulayıp kimseyi mağdur etmeyeceklerini vaat etti.

"Balıkesir Belediyesi borçludur" diyen MHP Adayı İsmail Ok, "Belediyenin asli görevi olmasına rağmen milletimize zulüm derecesinde zorla, kanun dışı olarak asfalt parası alma işi bitecektir. 29 Mart'tan sonra Balıkesir'de asfalt parası sorunu kalmayacak. İller Bankası'ndan her yıl belediyeye trilyonlarca lira para geliyor. 2009 yılında Balıkesir Belediyesi'ne gelecek para 40 trilyon liranın üzerindedir. Hizmet için gelen bu paralar nereye harcanıyor? Bunların hesabını soracağız. Sayın başkan gazetelere boy boy demeçler veriyor, 'bir lira borcumuz yok' diye. Balıkesir Belediyesi'nin sadece İller Bankası'na 2008 yılı sonu itibariyle borcu 70 trilyon liradır. 2008 geçeli kaç ay oldu, Ankara'dan öğrendik, belediyenin şu andaki borcu 80 trilyon lira olmuştur. 'Belediyeyi borç batağı ile aldık şimdi bir lira borcumuz yok' diyenlerin fiyakası bir anda bozuldu. Borcumuz yok diyenler şimdi kıvırmaya başladılar, İller Bankası'na olan borç borç sayılmazmış. Bu millet aptal değil, Türk milleti zekidir. Belediyenin 2008 yılı geliri 100 trilyon lira. Her şeyin parasını bizden alıyorsun madem nereye gidiyor bu paralar?" dedi.

"KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPACAĞIZ"

MHP Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, 29 Mart'ta belediye başkanı seçildiğinde Balıkesir'i Balıkesirlilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöneteceklerinin altını çizdi. "Ben yaptım oldu" mantığı değil demokrasinin en iyi şekilde işletileceği yönetim sergileyeceklerini, hizmetin insan merkezli olacağını belirtti.

Balıkesir kent merkezine ihtiyaç bulunan noktalarda köprülü kavşaklar yapacaklarını söyleyen İsmail Ok, "Bizim dönemimizde tanesi bir buçuk milyar lira olan palmiye ağaçları dikilmeyecek. İçimizde öğretmen var, savcı var, postacı var, memurlar var. Bir öğretmen maaşının bir buçuk milyar olmadığı bir dönemde, insanlarımızın inim inim inlediği bir dönemde Balıkesir'deki sokaklarını Dubai'ye çeviren palmiye ağaçları bizim dönemimizde dikilmeyecek. Günü kurtarma adına drenaj yapmadan Balıkesir sokakları asfaltlanmayacak. Balıkesir haricinde bölgede köprülü kavşak olmayan yer kalmadı. Ama, bizde Dubai gibi palmiye ağaçları var, tanesi bir buçuk milyarın üzerinde. Biz böylesine milletin gözünü boyamak adına yatırımlar yapmayacağız. Akasyalar ve doğumevi kavşağına köprülü kavşak yapacağız. Bizim dönemimizde savurganlık olmayacak. İnsan merkezli yönetim anlayışı olacak, bunu da Balıkesirlilerle birlikte yapacağız" dedi.

Konuşmasının sonunda kendisine yöneltilen soruları da cevaplayan İsmail Ok, şehrin her noktasındaki sorunları bire bir tespit ettiklerini, her konuyu bildiklerini ve çözümlerinin hazır olduğunu söyledi. Ok, beraberinde MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz ile geldiği Türkiye Kamu-Sen'de memurlarla sohbet ettikten sonra seçim programına devam etti. Kamu-Sen başkanı Yılmaz Kuran ziyaretin kendilerini çok memnun ettiğini, 29 Mart'ta Belediye başkanı seçilmesini istedikleri İsmail Ok'u sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 19:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?