7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Okulda 'türban' kavgası

Ayvalık’ta okula türbanla gelen din öğretmenini şikâyet eden öğretmen ile konuyla ilgili işlem yapmadığını savunduğu okul müdürü arasındaki kavgada yumruklar konuştu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde okula türbanla gelip yönetmeliğe aykırı davrandığını öne sürdüğü din öğretmeni hakkında şikayet dilekçesi veren sınıf öğretmeni Yüksel Ersin Ayar ile okulun müdürü Ceyhan Ay, yumruklaştı. İki tarafın da birbirini suçladığı olay yargıya taşınırken, sınıf öğretmeni açığa alındı.
Atatürk İlköğretim Okulu’nda meydana gelen olayda, iddiaya göre din dersi öğretmenlerinden birisinin okula türbanlı gelip gittiğini tespit eden Ayar, Ay’a bir dilekçe vererek, “yönetmeliğe aykırı bir duruma nasıl müsaade ediyorsunuz?” diye sordu.
Dilekçesine 20 gün yanıt alamayan Ayar, 5 Mart’ta Ay ile makamında tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşünce, Ayar ve Ay yumruklaştı. Kavga diğer öğretmenlerin araya girmesiyle yatıştırıldı. İki taraf da birbirlerinden şikâyetçi olurken, Ay 7 gün, Ayar da 3 gün “iş göremez” raporu aldı.

Kaymakam açığa aldı
Ayvalık Kaymakamlığı olayla ilgili idari soruşturma başlatırken, sınıf öğretmeni Ayar açığa alındı.
Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 30 öğretmen de dün okul önünde basın açıklaması yaparak Ayar’a destek verdi. Eğitim-Sen üyeleri, Ayar’ın şiddete maruz kaldığını öne sürerken, Ay’ın derhal görevden alınmasını istedi.
Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Sibel Tarakçı, “Böyle bir yönetim anlayışını kabul etmemiz mümkün değil. Eğitim laiktir ve özgürdür. Okul yönetimi demokrat ve barışçıl olmak zorundadır. Öğretmen arkadaşımız, en temel hakkı olan bilgi edinme hakkını kullanmak istemiştir. Bu hakkı zorbalıkla yok edilmek istenmektedir. Konu yargıya götürülmüştür. Yargı süresi tamamlanıncaya kadar Ay, derhal görevden alınmalı” diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen savundu
Muhafazakâr tutumuyla tanınan Eğitim-Bir-Sen’in Ayvalık Temsilciliği de yaptığı açıklamada Ay’a destek vererek, şiddet uyguladığını öne sürdüğü Ayar’ı kınadı.

 

Öğrencileri ağladı
Ayar, devlet memuru olduğu gerekçesiyle demeç vermekten kaçınırken öğrenciler ve veliler de destek verdi. Bazı minik öğrenciler de öğretmenlerine sarılarak gözyaşı döktü. Velilerden Mehmet Kavak, Ayar’ın çok iyi bir insan olduğunu, ona destek için okulun önüne geldiklerini söyledi. Küçük Esra Kavak da bir an önce öğretmeniyle derse girmek istediğini anlattı.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 08:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?