7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Okur yeniden başkan seçildi

Balıkesir'de yeniden oluşan yerel parlamento ilk toplantısını gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi'nin (İGM) yerel seçimden sonraki ilk toplantısında yapılan başkanlık seçiminde AK Parti'nin adayı eski başkan Mehmet Akif Okur, MHP ve DP'nin de desteği ile yeniden başkan seçildi.

Özmerkez'deki kendi salonunda toplanan İGM'de, meclis başkanlığı ve başkan vekillikleri ile divan katiplikleri seçimleri yapıldı. Seçimlerde MHP ve DP'nin AK Parti'yi desteklediği görüldü. Toplam 62 üyenin tamamının katıldığı seçimlerde, 34 üyesi ile AK Parti Grubu, MHP (8 üye) ve DP'nin (2 üye) de desteğini alarak 44 üyelik blok oluşturdu. CHP'nin aday gösterdiği başkanlık seçiminde MHP aday göstermedi. Seçim sonucunda 62 üyeden 44'ünün oyunu alan AK Partili üye eski başkan Mehmet Akif Okur, tekrar başkan seçildi. CHP7nin adayı Namık Havutça ise 18 oy aldı. İGM 1. Başkan Vekilliği seçiminde de AK Parti'nin adayı Talip Yıldız, CHP'nin adayına karşı 44 oy ile seçilirken, CHP'nin adayı İsmet Koçyiğit de kendi partili üyelerinin sayısı olan 18 oyda kaldı. Meclis 2. Başkan Vekilliğine de AK Parti'den İsmail Akgün 44 oyla seçilirken, CHP'nin adayı Selahattin Yay ise 17 oy aldı. Meclis Divan Katipliği üyeliklerine de AK Parti'den İbrahim Yılmazduman ve Yakup Sarp seçildi, CHP ve MHP aday göstermedi.

TARAFSIZLIK SÖZÜ
İGM Başkanı Mehmet Akif Okur, ateşten bir gömleğe benzettiği İGM üyeliğinin zor bir görev olduğunu söyledi. Okur, kendisine oy versin yada vermesin tüm meclise teşekkür ederken, görevini yapmaya gayret edeceğini belirtti. Akif Okur, "Bize meclisi en iyi şekilde temsil etmek görevi düşüyor. Kazanan milletimiz olmuştur, milletin iradesi oldu. Bu kutsal ve yüce görevi yasa ve yönetmelikler çerçevesinde en iyi şekilde yapacağımıza inanıyorum. Bu çatı altında farklı kültür ve düşünceleri temsil ediyoruz. Ancak, mücadelemiz tektir. Meclisimiz, öncelikle birlik ve beraberliği muhafaza etmeli. Seviyeli olmak zorundayız. Geçtiğimiz beş yıllık dönem içinde çok güzel hadiseler, siyasi tartışmalar yaşadık. Bu beş yıl sonunda da yine birbirimizle karşılaşınca selam verip kucaklaşabilelim. Bu meclisin görevlerini tarafsız yapması gerekiyor. Ben tarafsız olacağıma söz veriyorum" dedi.

Toplantının sonunda CHP Grubu adına söz alan Namık Havutça, bütün üyelere başarı dilerken, klasik muhalefet yapmayacaklarını söyledi. Havutça, "Demokratik olgunluk adına iyi bir örnek olursak gelecek kuşaklara da iyi bir gelenek bırakırız. İktidar her ülkede var, ama, muhalefet sadece demokrasilerde var. Bir gün çoğunluklar da azınlığa düşebilir. Meclis çalışmalarında da 'biz çoğunluğuz, azınlığa görev vermeyiz' anlayışından uzak olunmalıdır" dedi. MHP adına konuşan Soner Demirel de üyelere başarı dilerken, AK Parti Grubu adına söz alan Şükrü Güneş, mecliste, "Çok olalım haklı olalım" anlayışında olmayacaklarının altını çizdi. Güneş, "Bazen tek başına çıkan bir ses de haklı ve güçlü olabilir" diyerek mecliste adaletli çalışacaklarını söyledi.

İGM'nin bir sonraki toplantısının 13 Nisan 2009 tarihinde yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıda da gizli oyla 5 kişilik İl Daimi Encümen Üyesi seçimi yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 10:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?