3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Öldürülen kuzenlerin katili bulunamadı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Karacalar köyünde, evden okula giderken aniden ortadan kaybolan ve 44 gün sonra hunharca katledilmiş halde cesetleri bulunan 10 yaşındaki Büşra ve Tuğçe isimli kuzenlerin katil ya da katilleri, olayın üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen hala bulunamadı. 

Savaştepe'nin Karacalar köyündeki olay, 2005 yılının Mart ayında meydana gelmişti. Büşra Karabacak ve Tuğçe Yıldırım isimli kuzenler, okullarından öğle yemeği için geldikleri evlerinden tekrar okula gitmek üzere ayrıldıktan sonra yolda aniden kaybolmuş, tüm aramalara rağmen bulunamayan iki kuzen, Çamurlu köyü muhtarı tarafından 44 gün sonra Karacalar köyünün 8 km. yakınındaki bir menfezde parçalanmış cesetleri paket yapılmış halde tesadüfen bulunmuştu. Kuzenlerin katledilişi kamuoyunda büyük bir infiale yol açmıştı. Güvenlik güçlerinin olayın aydınlatılmasıyla ilgili çalışmalarının sonuç vermemesi başta aileler olmak üzere herkesin acısını bir kat daha artırdı. Çocuklarının mezarlarının başına astıkları bayrağı hala indirmeyen aileler, ne pahasına olursa olsun çocukları Büşra ve Tuğçe'nin katil ya da katillerinin bulunmasını istedi.

ACI SEVİNÇ 

Kızlarının başına gelen olayın acısını üzerlerinden hiç atamayan Karabacak ve Yıldırım aileleri, diğer çocuklarını okula gönderirken hala korku yaşıyor. Bu sebeple çocuklarını okula kendileri getirip götürüyor. Ablası kaçırılıp öldürüldüğünde 5.5 yaşında olan Arif Karabacak, şimdi 8 yaşında. Aile, kızlarının acısı sebebiyle erteledikleri sünnet düğününü geçen hafta sonu gerçekleştirmeye karar verdi. Karacalar köyünde yapılan törene; ailenin çok sayıda yakını katıldı. Acı günde birbirlerine destek olan Karabacak ve Yıldırım aileleri, minik Arif'in sünnet düğününde yaşanan buruk sevince de ortak oldu. Sünnet olan çocuklarının mutluluğunu tebessümle izleyen Mustafa - Hanife Karabacak çifti ise Büşra ve Tuğçe'nin katillerinin bir an önce bulunmasını ve adalete teslim edilmelerini istedi.
Gözyaşı döken anne Hanife Karabacak, "İçimizden hiç çıkmıyor, 2.5 yıl oldu. Kimse çıksın ortaya, bu dünyada kaçsa öbür dünyada kaçamayacak. Bulacaklarsa bulsunlar, bulamayacaklarsa artık, 'Bulacağız, araştırıyoruz' demesinler. Kimse bulunsun. Bizim çocuklarımızın topraklarında hiçbir şey kalmadı, onlar (katiller) hala geziyor, yeter" diye feryat etti. Baba Mustafa Karabacak da, "Bize hep, 'Bu yavruların katilleri bulanacak' dediler. Neydi bu iki yavrunun suçu, günahı? Neden oldu? Ne kadar dernek de yapsak onların eksikliği ile olmuyor, biz bir an önce bu katillerin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Devlete güvenlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini de ifade eden Karabacak çifti, katillerin yakalanamamasının akıllarında soru işaretleri oluşturduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 12:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bünyamil Güven IP: 87.78.132.xxx Tarih : 7.08.2008 16:01:29

bulunamadimi yoksa bulmakmi istemiyorlar? köyden 2 cocuk güpe gündüz kaybolacak ve hickimse bunu fark etmeyecek arti okulun mesai baslangicinda. garip olduktan sonra, ankarada dayin olmadikca gelen de vurar gidende vurar. YAZIKLAR OLSUN!!!