7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Onur Akın'dan dostluk şarkıları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, '6. Ayvalık Kültür ve Sanat Günleri' devam ediyor. Önceki gün, Cam heykel sanatçısı Günseli Kato'nun, 'Suyun Kato Hali' adlı sergisinde ünlü sanatçı Cem Adrian'ın sesiyle renk kattığı görsel şovla başlayan Kültür ve Sanat Günleri, sanatçı Onur Akın konseriyle devam etti.

Ayvalık Amfitiyatro'yu dolduran yaklaşık dört bin kişiye unutulmaz bir konser veren ünlü sanatçı Onur Akın, hayranlarını şarkılarıyla coşturdu. Sevilen sanatçı Akın, 'Seviyorum Seni', 'Asi ve Mavi', 'İstanbul', 'Gaybana Geceler' gibi pek çok şarkısını ülke genelinde dostluğa ve barışa mesaj olsun dilekleriyle söyledi.
Binlerce hayranı, sanatçı Onur Akın'a dev bir koro halinde eşlik etti. Gördüğü ilgiden çok mutlu kalan özgün müziğin sevilen ismi Onur Akın'a, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık'ın simgelerinden oluşan bir paketi armağan etti.

Gece bir konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "Gayemiz, bu gün burada altıncısını düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Günleri'ni önümüzdeki yıllarda Ayvalık Kültür ve Sanat Festivali olarak sizlerle beraber taşımaktır. Ayvalık Belediyesi olarak Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimlerine sıkı bağlılığı ve laik demokratik Cumhuriyeti bize emanet ettiği için onun bu emanetini koruyacağız. Bundan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Bu anlamda Ayvalık Belediyesi'nin görevi, önce insan felsefesiyle, çağdaş insana yakışır, yaşam felsefesini oluşturmak ve artırmaktır" dedi.

Kültür ve sanatın yaşam tarzı olduğunu anlatan Türközen, şöyle konuştu: "Bir yaşam biçimidir. Sanat bugün değişik kültürlere sınır, ırk, dil, din ayırt etmeden insanları bir araya getiren ve aynı duyguların taşınmasına neden olan bir olgudur. Bize de bir mesaj verir. Neyi verir? Hoşgörü, dostluk, sevgi, anlayış, barış kültürünün oluşmasını ve gelişmesini verir. Bu mesajla Ayvalık Belediyesi yönetimi bu temel felsefeyi kendisine ilke edinmiştir. Altıncısını düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Günleri'nden sizlerle birlikte bende çok büyük bir keyif almaktayım. Sizlerle aynı duyguları paylaşıyorum. İnanın bu günlerin bir sene sonra yeniden gelmesini iple çekiyorum."
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?