7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Onur Öymen Edremit'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İsrail'in Lübnan'a yaptığı saldırıları haklı bulan CHP Manisa Milletvekili Nuri Çilingir'in açıklamalarının yanlış anlaşılmış olabileceğini söyledi. 

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde CHP teşkilatını ziyaret eden Öymen, İsrail'in Lübnan ve Filistin'e yaptığı ve bütün dünyanın tepkisini çeken saldırılarını haklı bulan CHP Manisa Milletvekili Nuri Çilingir'in açıklamalarının yanlış anlaşılmış veya yanlış yansıtılmış olabileceğini belirtti. Öymen, "İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa eden arkadaşlarımız kuşkusuz Türk halkının İsrail'in insanlık dışı saldırısına karşı haklı tepkilerini dile getirmeye çalışmışlardır. Ama esas önemli olan, bu saldırıların çirkinliğini ortaya koymak gibi girişimlerde bulunmak lazım. Bunun yolu da Meclis Dışişleri Komisyonu'nu devreye sokmaktan geçer. Benim önerim, Meclis Dışişleri Komisyonu'nun ivedilikle konuyu ele almasıdır. Gerekiyorsa İsrail büyükelçisini davet ederek izahat istemesidir. Türk halkının tepkisini İsrail büyükelçisine iletmesidir. Biz CHP olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bizim bu konudaki resmi görüşümüz şudur; şiddet kimden gelirse gelsin, hedefi kim olursa olsun, biz şiddete karşıyız. Terörizm yolunda, siyasi terör esmesine karşıyız. Teröristlerle masaya oturulmasına karşıyız. İsrail'in bu saldırılarını hiçbir şekilde mazur görmek istemiyoruz. Özellikle bu saldırılar sadece şiddete değil, aynı zamanda çok sayıda masum çocuğun hayatına mal olmaktadır. Eğer Çilingir'in açıklaması şiddete karşıyız ise, bu bizim parti olarak öteden beri savunduğumuz görüştür. Görüş bu yönde değilse, yazıyı görmeden bir şey diyemeyiz. Ölçmek ve ne kastettiklerini anlamak lazım. Ben kendisinin insani değerlere aykırı bir sözüne hiç rastlamadım" dedi. 

Öymen, partiye yaptığı kısa ziyaretin ardından Zeytinli ve Altınoluk beldelerinde düzenlenen festivallerin açılış törenine katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 01:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?