3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Operasyon tatbikat çıktı

Balıkesir'de, maskeli ve silahlı oldukları öğrenilen 2 şüpheli, şehir merkezindeki bir benzin istasyonuna girerek marketteki kasadan 70 bin YTL. para çaldıktan sonra kendilerine karşı koyan 1 kişiyi silahla yaralayıp kaçtı. 

Hastaneye kaldırılan yaralı işçinin yolda hayatını kaybettiği bildirildi. Güvenlik kameralarından eşkalleri tespit edilen 2 şüpheli İzmir yolu çıkışındaki kavşakta polis ekipleri tarafından yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıra.larındaki olay şehrin en işlek yerlerinden olan eski Zirai Donatım Kavşağı'ndaki Karesi Benzin İstasyonu'nda meydana geldi. Beyaz renkli doblo araçla benzinliğe gelen 2 kişi, alış veriş yapmak için girdikleri markette birden maskelerini takıp yanlarındaki pompalı tüfeklerini çıkardı. İşyeri sahibini silahla etkisiz hale getiren şahıslar kasadaki 70 bin YTL. parayı alıp kaçtı. Bu sırada kendilerine engel olmak isteyen benzinlikte çalışan işçilerden birini silahla yaralayah şahıslar, daha sonra 10 HV 904 plakalı beyaz renkli doblo tipi araçla olay yerinden kaçtı. Benzinlikte verilen alarm üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edilirken, şehir merkezinin önemli yerlerindeki kavşaklar anında tutuldu.

OPERASYON TATBİKAT ÇIKTI 

Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Demirkıran'ın yönettiği operasyonda, benzinlikteki güvenlik kameralarından eşkalleri ve araç plakası tespit edilen maskeli ve silahlı şüpheliler, İzmir yolu üzerindeki Bigadiç Kavşağı'nda polis barikatı ile yakalandılar. Görenlerin korkuya kapıldığı olayın emniyet müdürlüğünün planlı tatbikatı olduğu ortaya çıktı. Kaçan şüphelilerin sivil polis memuru olduğu, benzinlikteki gasp olayının ise hayali bir olay olduğu bildirildi. "Panter" adı verilen pqlanlı tatbikatta, sözde şüpheliler 20 dakika içinde araçları ve silahlarıyla birlikte kıskıvrak yakalanırken, benzin istasyonundaki marketten çalınan 70 bin YTL. para da ele geçirildi. 

Operasyona katılan ekiplerin habersiz olduğu tatbikat Balıkesir polisinin başarısıyla sona erdi. Emniyet Müdür Yardımcısı Ümit Demirkıran, tüm ekipleri kutlarken, telsiz anonslarında daha dikkatli olunmasını istedi. Benzinlikteki maskeli ve silahlı gasp olayının tatbikat olması herkesi rahatlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 22:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?