6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Operasyon zanlıları adliyede

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" operasyonunda gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilen 26 şüpheliden 14'ü savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Şadan Aytaç, başkan yardımcısı ve birim müdürleriyle tanınmış işadamlarının aralarında bulunduğu toplam 10 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube'ye bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda 29 Ocak Perşembe günü öğle saatlerinde Edremit'te adli makamlara teslim edilen 26 şüphelinin savcılık tarafından alınan ifadeleriyle ilgili işlem, bu sabah itibarıyla sona erdi. Saat 05.30'da savcılık, ifadeleri tamamlanan şüphelilerden bugüne kadar 16'sını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Diğer 10 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

KOM Şube'nin Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli yürüttüğü operasyon neticesinde adli makamlarca yapılan işlemler sonucunda savcılıktaki ifadeleri tamamlanan Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile İlker B. (Zeytinli Belediyesi Başkan Yardımcısı), Birim E. (Zeytinli Belediyesi Fen İşleri Müdürü), İsmail Y. (Zeytinli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü), Ramazan T. (Zeytinli Belediyesi'nde görevli), Hüseyin C. (işadamı), Erkan A. (işadamı), Bülent C. (işadamı), Ali İhsan Ö. (müteahhit) ve Muzaffer S. isimli şüpheliler, bu sabah saat 06.00'dan itibaren tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zeytinli Belediye Başkanı Şadan Aytaç ile birlikte çok sayıda şüphelinin, polisteki sorgulamalarında susma haklarını kullanıp ifade vermedikleri öğrenildi. Üç gün önce adli makamlara teslim edilen şahıslardan susma hakkını kullanan belediye başkanı ile diğer şüphelilerin ilk ifadeleri savcılık tarafından alındı. Savcılık safhası bu sabah sona eren şüphelilerin mahkemedeki işlemleri ise devam ediyor.

BANKA HESAPLARINA TEDBİR KONULDU

Öte yandan, Zeytinli Belediyesi'ndeki yolsuzluk operasyonu kapsamında 8 aydır yürütülen çalışmalar sırasında takibe alınan başta Belediye Başkanı Şadan Aytaç olmak üzere çok sayıda şüphelinin banka hesapları ve harcamalarının da incelendiği bildirildi.

KOM ekipleri tarafından başarıyla yürütülen operasyon kapsamında belediyenin geçmişe dönük hesapları mercek altına alınırken, Başkan Aytaç ve diğerler şüphelilerin de geçmiş 4-5 yıllık dönemdeki banka hesapları ile havale hareketlerinin incelendiği öğrenildi.

Yüzlerce milyar TL gibi rakamlarla telaffuz edilen paralara ve hesaplara tedbir konulurken, para akışlarıyla ilgili olarak çok sayıda şüpheli hakkında dosya bulunduğu, adli makamlara teslim edilen koliler dolusu klasörlerde yer alan belgeler ve hesap hareketlerinin bilirkişiler tarafından incelendiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 14:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?