3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Org. Başbuğ'dan sert açıklama

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Aktütün baskını ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Başbuğ'un sinirli olduğu gözlenirken açıklama yapken kullandığı sert ses tonu dikkati çekti. İşte açıklamadan satırbaşları:


TERÖR ÖRGÜTÜ İNTİHAR SALDIRISI YAPTI

İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay bölücü terör örgütü açısından adete bir intihar saldırısıdır. Bunu açın okuyun öğrenin.
Bayraktepe’de çalışan çarpışan askerlerimiz açısından ise bu bir kahramanlık destanıdır.

GİZLİ BELGELER İÇİN ADLİ İŞLEM YAPILACAK

Olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi 2. Ordu Komutanı'na verilmiştir. Kendine güveni olan bütün kurumlar gibi ki TSK’nın kendine güveni tamdır, bu incelemenin sonuçlanmasına müteakip elbette kamuoyu ile paylaşılması gereken hususlar bilgi olarak verilecektir.

Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemler başlatılmıştır.

AKAN KANA ORTAKLAR

Şu sözlere dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altınız çiziyorum başarılı gibi gösterenler, başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.

TSK bugün her zamankinden daha güçlü daha kararlı daha azimlidir.

HERKES DİKKATLİ OLSUN

Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlarını aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap bellidir ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir.

Son sözüm dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 13:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?