7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Orman İşletme Şefliğine atama

Balıkesir'in Erdek Orman İşletme Şefliği'ne Özlem Avcı atandı.
Erdek Eski Orman İşletme Şefi Yalçın Karel'in Bursa Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'ne atanmasının ardından, Orman Mühendisi Özlem Avcı Erdek Orman İşletme Şefliği görevine getirildi. Daha önce Tunceli Ovacık, Balıkesir Dursunbey Orman İşletme Müdürlükleri'nde şef olarak görev yapan Özlem Avcı, aynı zamanda Erdek'in ilk bayan şefi oldu.

Havaların ısınmasıyla Kapıdağ Yarımadası'nda olası orman yangınlarına karşı personelin eğitimden geçtiğini belirten Avcı, "Erdek Orman İşletme Şefliği olarak havaların ısınması sebebiyle olabilecek orman yangınlarına karşı çalışmalarımızı hızlandırdık. Kurum içindeki personellerimize yangın söndürme ve yangına anında müdahale konusunda seminer veriyoruz.

Ayrıca yaklaşık 1 yıl önce kurulan yangın söndürme timide görevine devam etmektedir. Orman İşletme Şefliği olarak Erdek, Bandırma ve Balıkesir'deki kamu kurumlarıyla da irtibat halindeyiz. Yangınlara karşı ilgili kurumlarla çeşitli protokoller imzaladık.

Öte yandan Balıkesir Orman İşletme Müdürlüğü 4 adet tam donanımlı arazöz aldı ve alınan bu arazözlerden birisi bir ay içinde Erdek'e tahsis edilecek. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu yıl orman yangınlarına karşı iyi bir performans sergileyeceğimize inanıyoruz. Gönlümüz Kapıdağ'da yangın olayı olmamasını istiyor, olası bir yangına da müdahaleye hazırız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 15:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?