6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Orman Müdürü Edremit'te

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’nün yangın hazırlıklarını yerinde görmek ve çeşitli incelemelerde bulunmak amacı ile Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne geldi.

Kahveci, çeşitli incelemelerin ardından Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Koruma Şube Müdürü Nezir Şahbazoğlu, Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammet Karahan’ın da katıldığı teknik elemanlar ve Orman İşletme Şefleri ile bir toplantı düzenledi.

Yangınla mücadelede kurumsal kapasitelerini son 5 yılda yüzde yüzün üzerinde artırdıklarını belirten Kahveci, “Bu sene 150 adet arazöz alımı gerçekleştirildi. Yangınlar ile mücadelede bu seneki yapılan planlamalarla 15 - 20 dakika içerisinde yangına müdahale edebilecek seviyeye geldik. Bu büyük başarıdır. Birçok gelişmiş ülkenin de üzerindedir. Yangınla mücadelede bu mevsim çok önemli. Bu 3 ay içerisinde 24 saat görev yaparak, teyakkuz durumda bulunmalıyız.

Tüm işletme müdürleri, şeflerin telefonları 24 saat açık olmalıdır” diye konuştu.
Yangın işçilerinde bulunan donanımlarının kontrol edilmesini varsa eksikliklerin tamamlanması talimatını veren Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, “Yaralanmaların, can kaybının yaşanmasını istemiyoruz, ormanlarla ciğerimiz yanıyor. Ama kaybını telafi edebiliriz. İnsan kaybının telafisi ise mümkün değil, 97 şehidimiz var, böylesi bir geniş alanda bizim elimizde olmayan nedenlerle maalesef şehitler vermekteyiz, Çok üzgünüz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 15:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?