6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Orman yanıyor umurlarında değil

Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Alibey Adası’nın Çataltepe mevkiinde önceki gün çıkan orman yangını 10 hektar kızılçam ormanını kül ederken, Çataltepe plajında olan bitenleri izleyerek güneşlenip denize girenler tepki topladı.

Yangın, üç helikopter ve iki yangın söndürme uçağı ile çevre ilçelerden gelen itfaiye araçları ve arozözlerle güçlükle kontrol altına alınırken, yüzlerce görevli 3 saat süresince yangını söndürebilmek için ter döktü.

Ancak, Ayvalık, Alibey Adası Çataltepe mevkiinde görevliler yangını söndürebilmek için canlarını dişlerine takarken, yangının çok yakınında bulunan Çataltepe plajında yangını izlemekle yetinen ve hiçbir şey olmuyormuşçasına denize girip, güneşlenmeyi sürdüren bazı vatandaşların duyarsızlığı, Çataltepe bölgesinde yaşayan vatandaşlardan büyük tepki aldı.

Plajın çok yakınında onlarca dönüm kızılçam ormanı kül olurken, plaj keyfini sürdüren bazı vatandaşların bu tutumunu fark eden çok sayıda vatanda, gördükleri manzara karşısında şok olduklarını söyleyerek, “Bu kadarına da pes. İnsanlar çok duyarsız olmuş” dediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 11:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?