7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Ormanda hayvan leşleri bulundu

Balıkesir'in Dursunbey kırsalında ormanda serbest halde dolaşan büyükbaş hayvanları av tüfeği öldürüp sakatatlarını boşalttıktan sonra Bursa'da sattıkları ileri sürülen bir şebeke jandarma tarafından çökertildi. Yakalanan 4 kişinin tutuklandığı, 1 şüphelinin ise arandığı bildirildi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Durabeyler köyü ile Odaköy mezralarında 6 adet büyükbaş yerli danayı av tüfeği ile öldürüp, olay yerinde kesip parçaladıktan sonra Bursa'ya götürüp sattıkları tespit edilen şebekenin 4'ünün yakalandığı, kaçan bir kişinin ise yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

VAHŞET
Dursunbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışma ve araştırmalarda, köylerde yerli büyükbaş hayvanların bir kısmı doğada kendi hallerinde otlarken av tüfeği ile öldürülen hayvanların leşleri bulundu. Dursunbey'in Durabeyler köyünde ikamet eden A.İ. ve S.Ç. isimli vatandaşların Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunmaları üzerine ortaya çıkan olayla ilgili araştırma yapan Jandarma ekipleri, aynı köyde ikamet eden R.E. isimli şahsı şüpheli olarak gözaltına aldı. R.E.'nin sorgulamasında şebeke deşifre edildi. Alınan bilgiler doğrultusunda genişletilen operasyonda 3 zanlıya daha ulaşan jandarma ekipleri, Bursa'dan K.H. (59) ve R.D. (42), Dursunbey Durabeyler köyünden M.S.'yi de yakaladı. Dursunbey Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, şebeke içinde yer alan V.K. isimli bir şüpheliyle ilgili yakalama emri çıkarıldığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi. Ormanlık alanda bulunan kesilmiş haldeki büyükbaş hayvanların görüntüsü vahşeti gözler önüne serdi.

GPRS YER GÖSTERDİ
Edinilen bilgiye göre, Bursa'dan kiralan 16 BAK 17 plakalı Ford Connect marka araçta GPRS cihazı takılı olduğu, şüphelilere ait bu aracın, Durabeyler köyü Darlık Mevkii'nde, Mıcırlar köyü Ali Osman Değirmeni Mevkii ile Odaköy Bebekler Mevkii'ndeki olaylarda o mevkilerde olduğu tespit edildi. Av tüfeği ile işlenen vahşet yerli büyükbaş hayvan sahiplerini tedirgin etti. Köylüler, meralardaki hayvanlarını katleden şüphelileri yakalayan jandarma ekiplerine teşekkür ettiler. Bir kişinin daha arandığı operasyonla ilgili soruşturma devam ediyor. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın ortaya çıkardığı olayla ilgili Bursa Jandarma Bölge Komutanlığınca da geniş çaplı araştırma başlatıldığı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 13:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?