7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Otomobil ikiye ayrıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, biri ağır 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, sabah saat 06.35'te E-87 yolunda Edremit istikametinden gelerek benzin istasyonuna girmek isteyen Musa Avcı (56) idaresindeki 10 N 6436 plakalı özel otomobil, Nevin Yonta (38) idaresindeki 35 UF 923 plakalı özel otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Musa Avcı'nın kullandığı otomobil parçalanarak ikiye ayrıldı.

Edremit'teki Çanakkaleliler Dayanışma Derneği'nin yönetim kurulu üyesi olduğu bildirilen Musa Avcı'nın, arkadaşı Nuri Gümüş (39) ile birlikte İzmir'e gitmek için yola çıktıkları ve benzin almak için istasyona girmek istedikleri öğrenildi. Kısa zamanda olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazanın şiddetiyle araçtan fırlayan Nuri Gümüş'ü ambulansa alarak müdahalede bulundu. Gümüş'ü hayatta tutmak için uğraşan sağlık görevlileri, bilinci açık ancak durumu ağır olan otomobil sürücüsü Musa Avcı ve hafif yaralı olan diğer otomobilin sürücüsü Nevin Yolta ile ilgilenemedi. Avcı, parçalanmış otomobilin enkazı arasında, kanlar içinde dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

Başka ambulansın gelmediği olay yerinde toplanan bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Musa Avcı, daha sonra branda biçimindeki sedye ile arkadaşı Nuri Gümüş'ün bulunduğu ambulansa alınarak Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı olan Nuri Gümüş yolda hayatını kaybederken, Avcı ise hemen ameliyata alındı. Olay yerinde kalan 35 UF 923 plakalı otomobilin yaralı sürücüsü Nevin Yonta ise polis otosuna bindirilerek Edremit Kazdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Nuri Gümüş'ün kaza geçirdiğini öğrenince hastaneye koşan yakınları, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, bir süre kısmen kapanan yol tekrar trafiğe açıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?