5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Özel İdare'de iş sezonu açıldı

BALIKESİR İL ÖZEL İDARE'DE,

İl Özel İdaresi 2010 Yılı İş Sezonu açılış töreninde konuşan genel sekreter vekili Günay Özdemir, İl Özel İdareleri'nin bugünün ihtiyaçlarıyla uyumlu olarak yeniden teşkilatlandırıldığını, belediyenin mücavir alanı dışında kalan tüm alanların İl Özel İdaresi hizmet alanı olarak belirlendiğini söyledi. Çok geniş bir alanda hizmet verdiklerini belirten Özdemir, "Hizmet alanımız içindeki altyapı, imar, ruhsat, sosyal ve kültürel ihtiyaçlar, çevre, sağlık ve benzeri bütün görevler İl Özel İdareleri tarafından yerine getirilmektedir. İl Özel İdareleri bu hizmet çeşitliliğinden dolayı görev bölgesinde 12 ay hizmet vermektedir. Ancak, yaz sezonunun yaklaşması altyapı ve KÖYDES yatırımlarına ağırlık verilmesi ve yoğun bir döneme giriliyor olmasından dolayı iş sezonu açılışını şimdi yapıyoruz. Bu yeni iş sezonu ile arkadaşlarımızın kazasız belasız bir çalışma dönemi geçirmelerini diliyorum" dedi.

HERKES ALANDA, ARAZİDE OLACAK

İş sezonu açılış töreninde konuşan Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, İl Özel İdarelerinin kırsal kesime hizmet vermekle yükümlü kamu kurumu olduğunu, kurumun bünyesine Köy Hizmetlerini de alarak çok güçlenmiş bir birim haline geldiğini hatırlattı. Kendisinin bir köylü çocuğu olduğunu paylaşan Vali Yılmaz Arslan, "Bir köylü çocuğu olarak yaşadığım bir şeydir, sarı renkli iş makinelerinin, kamyonların köye yaklaştığını görmek. Bu, köylüleri en çok sevindiren olaylardandır. Bu sevinci bu kurum yıllardır köylülere yaşatıyor. Bunu başaran sizlersiniz. Özellikle son yıllarda hükümetimizin uyguladığı KÖYDES sayesinde yıllardır köylere yapılan hizmetlere yeni bir ivme kazandırılmış, özellikle içme suyu ve yollar için büyük kaynak transferi yapılmıştır. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi gerek KÖYDES kapsamında ilimize gönderilen 6 buçuk milyon lirayla gerekse İl Genel Meclisinin yatırım programı bütçeleriyle yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kırsal kesime hizmet götürülecek olan iş sezonunda görev yapacak personele seslenen Vali Yılmaz Arslan, iş sezonunda kendisi dahil tüm ilgililerin de bizzat alanda, arazide olacaklarını söyledi. Vali Arslan, "Sizden işlerimizi bu yıl yeni bir heyecan, istek ve anlayışla yapmanızı istiyorum. Bu yıl mümkün olduğunca işlerimizi kendimiz yapalım istiyoruz. Bizim asfalt konusunda, menfez, stabilize ve yol konularında çok tecrübeli bir işçi ekibimiz var. Bu ekip varken işleri ihale ile yapmanın bir anlamı yok. Ekiplerimizin eksik kaldığı yerlerde işlerimizi ihale etmek istiyoruz. Bu iki açıdan önemli, birincisi kurumumuz çalışanlarına emeklerinin karşılığını göstermek, ikincisi kurum kaynaklarını daha etkin ve verimli kullanmak. İş sezonu açılışıyla gerek bizzat kendim gerekse İl Özel İdaresi genel sekreterimiz, birim müdürlerimiz, teknik personelimiz sürekli arazide olacağız. Çalışanlarla, işçilerimizle beraber olacağız. Toplantılarımız haricinde köylülerimizle beraber çalışmaları yerinden izleyeceğiz. Bu işler Balıkesir'de oturarak yürümüyor. Bu sene işlerimizi zamanında bitirmek ve asfaltlarımızı zamanında atmak istiyoruz. Zamanında yapılmayan işler nedeni ile kamu kaynaklarının nasıl israf olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

YENİ İŞ MAKİNELERİ ALINIYOR

Vali Yılmaz Arslan, İl Özel İdaresi araç parkını yeni araçlarla takviye edeceklerini söyledi. Mevcut iş makinelerinin hayli eskidiğini belirten Vali Arslan, "İş makinelerinin yaşlarının epey ilerlemiş olması nedeni ile yeni iş makinesi alımına gidiyoruz. Bu makinelerin alımı için borçlanma yetkisini bize verdikleri için İl Genel Meclisi Üyelerimize teşekkür ediyorum. Makinelerin alım işlemleri devam ediyor, inşallah çok yakın bir zamanda Devlet Malzeme Ofisi'nden alıp köylülerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Yeni iş sezonunda çalışacak arkadaşlarımıza kazasız, belasız günler ve mesailer diliyorum. El ele vererek çok büyük işleri başarmanın mutluluğunu sezon sonunda sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi.

2010 yılı iş sezonu açılışıyla ilgili törene Vali Yılmaz Arslan, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı, İl Özel İdaresi genel sekreter vekili vali yardımcısı Günay Özdemir, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri ve İl Özel İdaresi personeli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:36:05
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 13:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?