7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Özel okuldan Bilişim Sergisi

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Özel Özcan Koleji, 20 stanttan oluşan ‘1. Bilişim Sergisi’ni açtı.
İlçenin Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadırda gösterime sunulan Özel Özcan Koleji’nin ‘1. Bilişim Sergisi’ni ilk gezenler Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş oldu.

Açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte yapan başkan Tuncay Kılıç, öğrencilere çalışmalarında devamlı başarılar diledi. 20 stanttan oluşan bilişim sergisinde 23 öğrencinin görev yaptığını belirten okul müdürü Sadettin Kazan, “1 yıl boyunca öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin özel ortak çalışmaları sonucu bilişim sergimizin 1.’sini açtık. Bir gün boyunca açık kalacak olan sergimizde fizik, bilgisayar, elektrik elektronik bölümlerinden oluşan 20 stantta toplam 23 öğrencimiz görev yapıyor. Sergimize uzaktan ve yakından teşvik eden herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Öğrenciler tarafından yaptıkları fizik ve bilgisayar üzerindeki 1 yıllık proje ve normal derslerindeki çalışmaları merak eden vatandaşlar gün boyu sergiye akın etti. Sergide öğrencilerin yaptıkları birbirinden faklı buluşları inceleyen başkan Tuncay Kılıç, zaman zaman öğrencilerle, yaptıkları projeler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Kılıç, standa güneş enerjisi ile yapılan bir projenin günlük hayata geçirilmesinin önemini vurgulayarak, Ortadoğu’da bu projenin mutlaka hayata geçirilmesi lazım. Destekleri bekliyoruz” dedi.

Serginin çadırda açılmış olması, çalışmaların gün içinde aniden bastıran sağanak yağışlardan zarar görmelerine neden olmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:19:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?