3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Özgür MHP'den aday adayı olacak

BALIKESİR'DE SÜRPRİZ İSTİFA

Balıkesir bürokrasisinde sürpriz bir istifa yaşandı. İl Özel İdare eski genel sekreteri Metin Özgür, memurluk görevinden istifa etti. Metin Özgür milletvekili aday adayı olacak.

Balıkesir'de ilk defa 1 Kasım 2002 tarihinde İl Özel İdare Müdürü olarak göreve başlayan Metin Özgür, 2005 yılında İl Özel İdare Genel Sekreteri oldu. 5302 Sayılı İl Özel İdare Yasası ile 81 ilde kurulan genel sekreterlikler arasında Özel İdare Müdürlüğünden bu göreve atanan 10 civarındaki isimden biri olan Metin Özgür, memurluğa İçişleri Bakanlığı'nda başladı. Daha sonra Özel İdare Müdür Yardımcısı olarak Yozgat'a atanan Metin Özgür, İl Özel İdare Müdürü alarak Diyarbakır, Diyarbakır, Bolu, Kırıkkale ve son olarak Balıkesir'de görev yaptı. 29 yıllık meslek hayatında Yozgat, Diyarbakır (bölge valiliği), Bolu, Kırıkkale ve Balıkesir'de toplam 16 Vali ile çalıştı. Balıkesir'deki görev süresi içerisinde 4 Vali ile birlikte görev yapan Metin Özgür, başarılı bir bürokrat olarak tanındı. Metin Özgür, Balıkesir'e son olarak atanan Vali Yılmaz Arslan'ın tasarrufuyla İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinden alındı. Kendisini bu görevden AK Parti iktidarının aldığını açıklayan Metin Özgür, 12 Ocak 2010 tarihinden itibaren İl Özel İdare bünyesinde işletmeler ve iştirakler müdürü olarak Balpaş'ta görev yapıyordu. Metin Özgür, genel sekreterlik görevinden alınmasıyla ilgili olarak yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın sürdüğünü, kısa bir süre içinde kararın verileceğine inandığını söyledi

MHP'DEN ADAY ADAYI OLACAK

Aslen Yozgatlı olan Metin Özgür, bir dönem MHP'den milletvekilliği için aday olmuştu. Ülkücü kimliği ile bilinen Metin Özgür, Özel İdare Müdürlüğü ve genel sekreterlik görevleri sürecinde AK Parti teşkilatının değiştirmek istediği bürokratların başında yer aldı. Balıkesir'deki görev süresi içerisinde önemli ve başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Metin Özgür, istifasının milletvekili aday adaylığı için olduğunu kaydetti. Ülkücü kimliğini gizlemeyen ve siyasette MHP'ye gönül verdiğini açıkça ifade eden Metin Özgür, bugün öğleden sonra mesai bitiminde Balıkesir İl Özel İdaresi'ne giderek memurluktan ve görevinden resmen istifa ettiğini açıkladı. Metin Özgür'ün Balıkesir MHP'den Milletvekili Aday Adayı olması bekleniyor. Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğini doğrulayan Metin Özgür, evli ve 2 çocuk babası. Metin Özgür, bürokrasideki ve tüm memuriyet hayatındaki bilgi, birikim ve kabiliyetini siyasette değerlendirmek istediğini, her şeyden önce hizmete talip olduğunu söyledi. Metin Özgür, milletvekili aday adaylığı süreciyle ilgili önümüzdeki günlerde gelişmelerin olacağını, vereceği kararı parti teşkilatı ve kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

BALIKESİR'DE SÜRPRİZ İSTİFA
BALIKESİR'DE SÜRPRİZ İSTİFA
BALIKESİR'DE SÜRPRİZ İSTİFA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 19:04:00
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 01:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?