6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Özgür'ün katiline 15 yıl ceza

BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI

Balıkesir'de, geçen kasım ayında Karşıyakalı bir grup fanatik taraftarın karıştığı kavgada hayatını kaybeden genç taraftarın ölümüyle ilgili açılan davada karar açıklandı. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu olarak yargılanan Bünyamin Gündüz, benzinlikteki olaylar sırasında hayatını kaybeden Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu'yu (21) silahla ateş ederek öldürmekten 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma sonrası verilen cezayı az bularak tepki gösteren Soylu ailesinden anne Sevim Soylu fenalık geçirdi. Öte yandan, Bünyamin gündüz'ün babası Ahmet Gündüz ise mahkemenin verdiği cezayı ağır ve haksız bulduklarını, kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Özgür Soylu'nun ailesi ile Karşıyakalı taraftarlar katıldı. 16 Kasım 2008 tarihinde meydana gelen olayda, Pınar Karşıyaka-Banvitspor arasındaki basketbol karşılaşmasını izlemeye giden İzmir, Karşıyakalı bir otobüs dolusu taraftar, Balıkesir girişindeki Gündüz Petrol'de olay çıkarmış, bıçak, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada Karşıyaka taraftarlarından Özgün Soylu (21) isimli üniversite öğrencisi hayatını kaybetmişti. Arkadaşları vurulan öfkeli taraftar topluluğu, benzinlik çalışanlarını öldürmek isterken, şahıslar az ilerdeki Polis Meslek Yüksek Okulu'na sığınarak kurtulmuştu. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'nın gözaltına aldığı taraftarlardan 7'si mahkemece serbest bırakılırken, benzinlik sahipleri Bünyamin Gündüz, Ertuğrul Gündüz, Halil İbrahim Gündüz ve Hakan Gündüz isimli şahıslardan Bünyamin Gündüz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugünkü duruşmaya tutuklu sanık Bünyamin Gündüz ile birlikte diğer sanıklar ve Soylu ailesi katıldı. Bünyamin Gündüz, olay günü benzinliğin 50-100 metre ilerisinde duran otobüsten inen bir grup taraftarın kavga ettiğini görünce ayırmak istediklerini, kendilerine yönelen şahıslarla aralarında çıkan kavgada kardeşi ve yeğeninin yaralandığını, benzinliği talana kalkışan şahısları korkutmak amacıyla pompalı tüfekle havaya iki el ateş açtığını, bunun dışında kimseye karşı silah kullanmadığını belirttiği ifadesini tekrarlayıp suçsuz olduğunu savundu. Olayla ilgili daha önce gözaltına alınan 12 kişilik taraftar grubu ise adli makamlara sevk edilmiş, ifadelerinin ardından serbest bırakılmışlardı.

 

KOMİSER'İN İFADESİ

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda olay günü nöbetçi amir olarak görevli Bülent Ö., olay günü taraftar grubunun benzin istasyonunu talan ederken bir grubun da Gündüz Petrol çalışanlarını kovaladığını, sığınmak için nizamiyeye gelenleri içeriye aldıklarını, tutuklu sanık Bünyamin G.'nin kendisine elindeki tüfeği vererek, "Ben birini öldürdüm" dediğini, öfkeli taraftarların, "Onları bize verin, hepsini öldüreceğiz" diye bağırdıklarını, hatta polislere de mukavemet gösterip silahlarını almaya çalıştıklarını, havaya uyarı ateşi açarak kalabalığı uzaklaştırdıklarını anlattı. Komiser Bülent Ö.'nün, "Ben birini öldürdüm" sözünün kendisine ait olmadığını belirten Bünyamin Gündüz, polise tüfeğini verirken, "Biri öldü galiba" dediğini, vuranın da kendisinin olmadığını tekrarladı. Komiser Bülent Ö. ise, "Ben öyle anladım" diyerek ısrarını sürdürdü. Aynı olayla ilgili 4 polis memuru ise Bünyamin Gündüz'ün böyle birşey söylediğini duymadıklarını söylemişlerdi.

 

ÖZGÜR'ÜN AİLESİ CEZAYI AZ BULDU

Maktulün babası Sabri, annesi Sevim ve ablası Özlem Soylu acılarını ifade ederken, çocuklarını Bünyamin Gündüz'ün öldürdüğünden emin olduklarını, benzinlik işletmecilerinin hepsinden şikayetçi olduklarını ve ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep ettiler. Gündüz ailesinin avukatlarının yaptığı savunmayı da dinleyen mahkeme heyeti davayla ilgili kararını açıkladı. Adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan Bünyamin Gündüz hakkında ömür boyu hapis cezası yaşanan olaylar sırasındaki tahrik unsurlarının dikkate alınmasıyla 18 yıl hapis cezasına çevrildi. Bünyamin Gündüz'ün duruşmalardaki iyi halini değerlendiren mahkeme taktir hakkını kullanarak sanığı 15 yıl hapiz cezasına çarptırdı. Mahkeme salonundaki Soylu ailesi ve bir grup Karşıyaka taraftarı mahkemenin verdiği cezayı az bularak tepki gösterdi. Duruşmadan sonra adliye çıkışında 15 yıl hapis cezasını az bulduklarını söyleyen Özgür Soylu'nun annesi Sevim Soylu fenalık geçirdi. Öte yandan, Bünyamin Gündüz'ün babası Ahmet Gündüz ise bilakis mahkemenin verdiği cezanın ağır bulduklarını, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Bu arada, Bünyamin Gündüz ile birlikte tutuksuz olarak yargılanan Ertuğrul, Halil İbrahim ve Hakan Gündüz ise suçsuz bulundu. Yaşanan olaylarda tahrik unsurunun ağır olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ahmet Gündüz, temyiz haklarını kullanacaklarını tekrarladı.

 

SANIK POMPALI İLE HAVAYA ATEŞ AÇMIŞ, ÖZGÜR'Ü TABANCA MERMİSİ ÖLDÜRMÜŞ

Öte yandan, olay günü yaşanan kavga sırasında bir tabancadan çıkan merminin vücuduna isabet etmesi sonucu hayatını kaybetitği kesinleşen Özgür Soylu'nun öldürüldüğü tabanca ise hala bulunamadı. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan ve son duruymada cezalandırılan Gündüz Petrol'un sahiplerinden Bünyamin Gündüz, kendilerinde tabanca olmadığını, ancak, yıllardır benzinlikte bulundurdukları babasına ait ruhsatsız bir pompalı tüfeklerinin bulunduğunu söyledi. Daha önceki duruymada da Bünyamin Gündüz ile amcası Halil İbrahim ve yeğeni Ertuğrul Gündüz, kavga sırasında siyah montlu, uzun boylu birisinin boynundaki atkıdan silah çıkardığını gördüklerini, kısa bir süre sonra da tek el patlama sesi duyduklarını, silahı da şahsın elinde tutarken gördüklerini söylemişler, bu ifadeler de tutanaklara geçirilmişti.

Mahkemenin ardından aile özel araçla İzmir'e dönerken, destek için gelen 2 otobüs taraftar grubu da otobüslerle adliyeden ayrıldı. Karşıyakalı taraftarların adliyeden hareketlerinin ardından çok sayıda polis ve jandarma ekibi İzmir grubuna Balıkesir çıkışına kadar eşlik etti. Gündüz ailesi yaşanan olayların ardından İzmir yolu üzerindeki benzinliği başkalarına devredip işyerini kapattılar. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava tam 1 yıl sürdü.

BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
BALIKESİR'DEKİ TARAFTAR KAVGASI DAVASINDA KARAR ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 19:04:00
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 23:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?