6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Öziş 'muhalefete devam'

DSP'den Bandırma Belediye Başkan Adayı olan Bora Öziş, 29 Mart yerel seçimlerinde oy oranları iki seçimde 10 kat arttırdıklarını belirterek katılımcı ve yapıcı muhalefet anlayışına devam edeceklerini söyledi.

DSP Bandırma Belediye Başkan Adayı Bora Öziş, parti binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçimleri değerlendirdi. Başkanlık seçimlerini kazanamamaktan dolayı üzgün olduğunu belirten Öziş, partisinin Bandırma'daki oy oranını ise iki seçimde 10 kat arttırdıklarını ifade etti. Başkanlığı kazanan CHP Adayı Sedat Pekel'i tebrik ederek başarılar dileyen Öziş, "Bugün burada geride bıraktığımız yerel seçimleri değerlendirmek için toplandık ve DSP Belediye Başkan Adayı olarak kendi görüş ve fikirlerimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Öncelikle DSP olarak kazananları tebrik ediyoruz. Kazanan parti yani CHP yüzde 34'lük oranla seçimi önde tamamlamıştır ve seçimin galibi olmuştur. Kendilerine önümüzdeki dönemde Bandırma için başarılı hizmetler yapacakları inancı ile tebriklerimizi gönderiyoruz.

Bu süreç içinde DSP olarak katılımcı ve çoğulcu muhalefet anlayışımızı sergileyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Yine bu seçimlerde huzurlu bir seçim dönemi yaşadık, Bandırma ve Bandırma insanına yakışanı görmüş olduk. Bandırma'da seçimlere yüzde 82'lik bir oranda katılımın olması da Bandırma'lıların seçimlere olan duyarlılığını ortaya koymuştur. DSP adına seçimleri değerlendirmeme gelince biz DSP olarak yüzde11,5 oy alarak Bandırma'da 4. parti olduk. Yüzde 10'luk barajı geçmemize rağmen seçim sitemine göre Meclis'e üye gönderemdik, az bir oy farkıyla meclis üyesi çıkaramadık .Ancak Bandırmalıların bize verdiği desteğin farkındayız, aldığımız yaklaşık 8 bin oyluk desteğin kesinlikle hakkını vereceğiz.

Ancak bu destekte gösteriyor ki DSP Bandırma'da yükselişe geçmiştir 2002 seçimlerinde toplam 900 civarında aldığı oyu yaklaşık 8 bine çıkartarak, iki seçimde oylarını 10 kat arttırabilmiştir. Şahsıma gelince seçimlere kazanmak için giren başkan adayı olarak seçimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum, seçimde kayıp benim şahsi kayıbımdır. Belediye Başkanı seçilemedim ancak partimin oylarının yükselmesinde katkım olduysa bundan mutluluk duyarım.Oylarımızın farkı söylemler ve farklı iddialarla elimizden gittiğini düşünüyoruz. Benim hakkımda söz ve iftira atanlara sesleniyorum; seçim bitti ben buradayım" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 10:33:29
Güncelleme :2 Nisan 2009 Perşembe 10:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?