3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Özürlüler Eğitim Merkezi' yardım bekliyor

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, Gönen Sakatlar Derneği tarafından yaptırılan 'Özürlüler Eğitim Merkezi' hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. 

Gönen'de 2003 yılında temeli atılan eğitim merkezi ve yurt binası inşaatına 5 yıl boyunca devam edilmediğini belirten Gönen Sakatlar Derneği Başkanı Nihat Kaban, hayırsever vatandaş Ahmet Yaşar Aslan'ın 5 yıl sonra inşaatı yeniden başlattığını söyledi. 

Derneği ziyaret eden Gönen Mirciler Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine, eğitim merkezi hakkında bilgi veren dernek başkanı Kaban, "Gönen Sakatlar Derneği'nin 2003 yılında temeli atılan özürlüler eğitim merkezi ve yurdu 5 yıldır kaderine terk edilmişti. 

Fakat hayırseverlerin var olduğunu İstanbullu Ahmet Yaşar Aslan isimli vatandaş 
gösterdi. 5 yıldır çürümeye yüz tutan inşaatımıza sahip çıkan ve ilgi gösteren olmamıştı. Umudumuzu yitirdiğimiz anlarda çürümeye terk edilen inşaatımızı İstanbullu hayırsever Ahmet Yaşar Aslan üstlenerek 3 katın kaba inşaatının tüm masraflarını üstlendi ve inşaat 5 yıl sonra yeniden başlanıldı. 4 kat olacak olan 1000 metrekarelik bina bittiğinde özel zihinsel özürlüler okulu, ortopedik özürlüler yurdu ve kız öğrenci yurdu birimleri olacak. Yurdu bir an önce bitirip hizmete sunmak istiyoruz. Bu yurt Gönen'in eseri olacak ve Gönen'e kalacak. Gönenli iş adamlarını ve hayırseverleri davet ediyoruz. Unutmayalım ki hepimiz birer özürlü adayıyız özürlülerimize sahip çıkalım. İnsanlar geçici hizmetler ve eserler bakidir” dedi. 

Derneği ziyaret eden öğrenciler aldıkları bilgiler doğrultusunda derneğe ellerinden gelen desteği vermek için kampanyalar başlatacaklarını ve binanın tamamlanmasında katkı sağlayacaklarını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 14:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?