6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Pamuk nine okuma öğreniyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan 82 yaşındaki Pamuk Kılıç'a, kurs öğretmeni olan kızı okuma yazma öğretiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca başlatılan "Ana Kız Okuldayız" kampanyasının en güzel örneklerinden biri Ayvalık'ta yaşanıyor. Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü'nce Çamoba köyünde açılan kursa katılan 82 yaşındaki Pamuk Kılıç, öğretmen olan kızından okuma yazma öğreniyor.

Pamuk nine, okumanın ve okuduklarını yazmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Okuma yazma bilmemenin eksikliğini hayatım boyunca hissettim. Çok geç kalmışım. Ama okumanın yaşı olmadığını da biliyorum. Şimdilik biraz okurken zorlanıyorum fakat öğretmenim çok vefalı, elinden gelen gayreti evde de gösteriyor. Kızıma herkes gibi ben de dua ediyorum. Yaptığı ile övünüyorum" dedi.

Öğretmen İnayet Kılıç ise, annesine bütün öğrencilere davrandığı gibi davrandığını, sınıfta iltimas geçmediğini belirterek, "Annem çok gayretli bir öğrenci, tatil dönemi bile ders çalışıyor. Önce o beni okuttu, şimdi sıra bende" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 22:54:00
Güncelleme :1 Şubat 2009 Pazar 14:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?