5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Para hırsı katil yaptı

Balıkesir'de para hırsına kapılan bir garsonun çalıştığı birahanede tanışıp birlikte alkol aldığı müşteriyi parası için öldürdüğü iddia edildi. Polisin yakaladığı zanlı teslim edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 03.00 sıralarındaki olay Demirciler Caddesi üzerindeki Çay Deresi'nde derede meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde faaliyet gösteren birahaneye gece yarısı müşteri olarak giden Hikmet Aker (59) isimli şahıs burada bol miktarda alkol aldı. Birahanede garson olarak çalışan B.K. (32) ile tanışıp masasında sohbet eden Hikmet Aker, garsona çok parasının bulunduğunu, zengin olduğunu anlattı.

Sohbet esnasında müşteriye eşlik eden garson da maddi sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Yine iddiaya göre, saat 03.00 sıralarında birahaneden müşteriyle beraber ayrılan B.K., yolda Hikmet Aker'in üzerini yoklayıp para aradı, bulamadı. Dere üzerindeki bir köprüden geçtikleri sırada garson K.'nın aşırı derecede alkollü olan müşteriyi köprü korkuluklarından aşağı attığı ileri sürüldü. Daha sonra dereye inip şahsın cüzdanını almak isteyen garson düştükten sonra kendini toplayıp ayağa kalkmaya çalışan Hikmet Aker'e eline geçirdiği bir buçuk metrelik beton büz ile vurdu. Şahsı kafasına vurarak öldürdüğü belirtilen şüpheli garson daha sonra olay yerinden kaçtı. Sabah saatlerinde ihbar üzerine derede ceset bulan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri Hikmet Aker isimli şahsın öldürülmüş olduğunu tespit etti. Olayla ilgili şahısların GBT'sine bakan polis maktulun birçok suçtan sabıkasının bulunduğunu, garson B.K.'nun da ateşli silahlar kanununa muhalefetten bir kaydının bulunduğu belirledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Hikmet Aker'in müşteri olarak gittiği birahaneye ulaştıktan sonra cinayetin sırrını kısa sürede çözerek olayı anlattı. Burada çalışan ve katil zanlısı olarak aranan B.K. isimli şahıs da olaydan üç saat sonra saat 06.00 sıralarında Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığı olayla alakalı Hikmet Aker'in cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken B.K. isimli şüpheli garsonun ise emniyetteki sorgulamasının ardından teslim edildiği adli makamlarca tutuklanarak Balıkesir L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:46:02
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 17:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?