7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Pazar gecesi Miraç Kandili

Balıkesir İl Müftüsü Necdet Çetin, Balıkesirlilerin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutladı.

Pazar gecesinin feyiz ve bereketin coştuğu, hata ve kusurların affedildiği Miraç Kandili olduğunu belirten Müftü Çetin, miracın, "İsra" ve "Miraç" olmak üzere iki aşamada gerçekleştiğini söyledi.

Miraç ile ilgili bilgiler veren Çetin "Miraç, Recep ayının 27. gecesi sevgili peygamberimizin Mekke'deki Mescit-i Haram'dan, Kudüs'teki Mescit-i Aksa'ya oradan da semaya, yüce alemlere, ilahi huzura yükselmesidir. Nitekim Kuran-ı Kerim'de, (Kulu Muhammed'i bir gece Mescit-i Haram'dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescit-i Aksa'ya götüren Allah'ın şanı yücedir. Doğrusu o işitir ve görür) buyrulmuştur" dedi.

Miraç olayının iki aşamada gerçekleştiğini belirten Necdet Çetin, "Birinci aşama, Hz. Peygamberin Mescit-i Haram'dan, Mescit-i Aksa'ya götürülmesidir. Kuran'ın anlattığı bu kısma, gece yürüyüşü anlamında, 'İsra' denir. İkinci aşama ise, Hz. Peygamberin Mescit-i Aksa'dan Allah'ın huzuruna yükselmesidir. Bu yükseliş sırasında peygamber efendimiz cennet ve nimetlerini, cehennem ve azabını müşahede etti. Allah'ın huzuruna kabul edildi. Kendisine ümmetinden şirk koşmayanların, cennete gireceği müjdelendi. Bakara Suresi'nin son ayetleri verildi ve beş vakit namaz farz kılındı" dedi.

Miraç gecesini nasıl geçirilmesi gerektiğini anlatan Necdet Çetin, bu geceye özel bir ibadet şeklinin olmadığını, kulların hata ve kusurları için tövbe ederek Allah'tan af dilenmesi gerektiğini söyleyerek, İslam aleminin mübarek Miraç Kandili'ni tebrik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?