7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Pekel ve ekibi gece gündüz çalışıyor

Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, yapılacak yeni düzenlemeyle çevre ilçe ve beldelerden gelen toplu taşıma araçlarının Ticaret Odası karşısındaki tren yolu yakınındaki alanda yolcu indirme ve bindirme yapabileceklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, başkan yardımcıları Ozan Onur ve Dursun Mirza ve meclis üyeleriyle birlikte göreve geldikleri ilk günden bu yana haftasonları ve akşamları da çalışarak Bandırma'nın acil sorunlarının kısa sürede çözülmesi için uğraştıklarını söyledi. Ulaşım A.Ş. yetkilileriyle de görüşerek kimseyi mağdur etmeden ulaşım sorununa yeni düzenleme getireceklerini belirten Pekel, çevre ilçe ve beldelerden gelen toplu taşıma araçlarının şehir merkezinde yolcu indirip bindirmeleri için Bandırma Ticaret Odası karşısında tren yolu yakınındaki alanda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Başkan Pekel, hava şartlarının müsait olmasıyla birlikte asfalt çalışmalarına ilk olarak Paşamescit Mahallesi'nden başlayacaklarını ifade ederek, "Çevre ilçe ve beldelerden gelen vasıtaların yolcuların yakınmalarına neden olan durak indirme bindirme yeri ve Bandırma'daki esnaf vatandaşların sıkıntılarının giderilmesi konusunda çalışıyoruz. Burası için uygun yer bulundu orayla ilgili tren yolunu geçtikten sonraki alanda düzenlemeler yapacağız. Asfalt ve beton parke çalışmalarını hemen başlatıyoruz. Havaların yakında bu konuda imkan asfalt dökme koşullarına uygun olacaktır.

Asfalt alımına başladık. Mıcırı da ya kendi tesislerimizde yada dışardan alım suretiyle yapacağız. Asfalt çalışmalarına ilk olarak Paşamescit Mahallesi'nden başlayacağız. Ayrıca sahilde Subay Gazinosu olarak yapılan yerdeki eksiklerin giderilerek 10 gün içinde tamamlayarak askerlerimize teslim edeceğiz. Eski alan ise yıkılarak orada yeni düzenlemeler yapılacak. Ayrıca Atatürk Parkı'nda içinde basketbol ve tenis sahaları gibi çeşitli mekanların içinde bulunduğu alanda yeni ilave yatırımlarla orayı Bandırma halkının kullanımına sunacağız. Oraların piknik alanı olarak kullanılmasını da sağlayacağız.

Taş kırma tesislerinin bulunduğu yerin yeni sözleşmeyle tekrar süresinin uzatılması konusunda çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Ak Enerji'nin rüzgar enerjisine dayalı yatırımı da var bölgemizde. Biz cumartesi pazar demeden çalışmaya devam ediyoruz. Bandırmalılar bu ekibe güvensinler. Bandırma'da gülen insan sayısını arttıracağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?